Рецепт Скумбрія «Вершкова неженка» фото

Скумбрія «Вершкова неженка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Скумбрія, фарширована овочами і грибами, запікається з вершками під сирною скоринкою. Таке рибну страву прикрасить будь-який святковий стіл. А готується рибка просто і швидко! Пригощайтеся на здоров'я!

Опис приготування:

Із задоволенням ділюся з вами рецептом, як приготувати скумбрію «Вершкова неженка». М'ясо риби і начинка при запіканні просочуються вершками. Рибка стає неймовірно ніжною. Набір овочів можна змінювати на свій смак і наявності. Запікайте скумбрію не більше 20 хвилин, щоб не пересушити її.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Овочева суміш - 1/2 склянки (с / морожені)
  • Печериці - 100 грам
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 70 мілілітрів
  • Сир - 100 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець білий - За смаком
  • Перець рожевий - За смаком
  • Сіль - За смаком
скумбрія «Вершкова неженка» - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Скумбрію випатрати через спинку. Для цього зробіть гострим ножем два надрізи уздовж хребта від голови до хвоста. Надрізати тільки до ребрових кісток. За допомогою кухонних ножиць надріжте хребет біля голови і хвоста, і витягніть його з риби. Також обріжте плавники і хвіст. Випатрайте рибу, видаліть чорну плівку і реберні кістки. Промийте тушку під холодною водою.
скумбрія «Вершкова неженка» - фото крок 2
Цибулю очистіть, обсмажте на розігрітому оливковому маслі до прозорості. Додайте заморожені овочі, готуйте протягом 2 хвилин.
скумбрія «Вершкова неженка» - фото крок 3
Гриби вимийте, обсушити, розріжте на четвертинки. Обсмажте разом з овочами протягом 2 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.
скумбрія «Вершкова неженка» - фото крок 4
Розрізи на спинці риби з'єднайте на кінцях зубочистками. Додайте тушку на животі на деку з пергаментом для випічки. Наповніть скумбрію начинкою.
скумбрія «Вершкова неженка» - фото крок 5
Залийте начинку вершками, посипте тертим сиром. Поставте фаршировану скумбрію запікатися в духовку при 180 градусах на 20 хвилин.
скумбрія «Вершкова неженка» - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти