Пасха вершкова
(покроковий рецепт з фото)
Великдень вершкова готується з вершків, сиру, яєць. Вершки я зазвичай використовую нежирні, хоча можна використовувати і вершки 20-відсоткової жирності. Великдень треба наполягати в холодильнику протягом 12 час.
Кількість порцій: 8-10
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Вершки - 400 мілілітрів
- Цукати - 1 Склянка (можна додати подрібнених горіхів)
1
Масло вершкове заздалегідь виберіть з холодильника, нам потрібно м'яке масло.
2
Сир протріть через сито.
3
Змішайте сир з розм'якшеним маслом. Можна збити міксером, тоді не доведеться сир протирати. Міксер розіб'є всі грудочки.
4
Яйця вбийте в каструлю, міксером прямо в каструлі збийте з цукром.
5
Туди ж додайте вершки і ванілін.
6
Збийте ще раз або перемішайте.
7
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння. Постійно помішуйте. Варіть протягом 5 хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть.
8
Змішайте варену суміш з сиром, перемішайте.
9
Якщо бажаєте, додайте в тісто паски цукати, родзинки або подрібнені горіхи, знову перемішайте.
10
Чистий квітковий горщик, невелике відерце або пасочницу застеліть марлею, складеної в декілька шарів. Із вказаної кількості інгредієнтів вийдуть дві паски.
11
Викладіть тісто в приготовану ємність.
12
Краї марлі загорніть до центру, притисніть паску чимось рівним і відправляйте в холодильник на 11-12 годин.
13
По закінченню зазначеного часу, переверніть паску на тарілку. Прикрасьте і подавайте!