Сьомга в вершково-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати вишукану страву, гідне хороших ресторанів? Тоді зверніть увагу на простий рецепт сьомги в вершково-часниковому соусі. Ніжна риба ідеально поєднується з пікантним соусом.
Якщо ви ще не знаєте, як зробити сьомгу в вершково-часниковому соусі, тоді цей рецепт з покроковими інструкціями якраз для вас. Рибка виходить дивно ніжна, соковита, а соус лише доповнює її, не перебиваючи і без того яскравий смак сьомги. Використовувати можна також і іншу рибу - форель або горбушу, наприклад.
- Сьомга - 500-600 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 1-2 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Каррі - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. Для початку необхідно підготувати рибу. Її потрібно вимити, просушити і очистити від шкірки. Потім акуратно видалити кістки і нарізати невеликими шматочками.
2. Готові шматочки риби викласти в глибоку миску. Трохи посолити і поперчити за смаком. Сьомга в вершково-часниковому соусі в домашніх умовах може бути приготовлена також з додаванням приправ для риби. Однак не варто додавати занадто багато, щоб не перебити смак самої сьомги. Лимон вимити, просушити і видавити з нього сік. Полити рибу соком і залишити в маринаді на 30-40 хвилин. Також можна додати гілочку чебрецю.
3. Коли сьомга вже промаринувалося, на сковороду налити трохи оливкового масла і розігріти. Відправити туди рибу і обсмажити близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
4. За цей час потрібно злегка розігріти вершки. Часник очистити і видавити через прес. З'єднати з вершками і посолити трохи за смаком. На сковороді риба вже доведена до напівготовності, значить саме час додати соус. Зверху присипати дрібкою каррі і меленим перцем при бажанні. Акуратно перемішати, довести до кипіння і потримати на вогні буквально 2-3 хвилини.
5. Це практично весь рецепт приготування сьомги в вершково-часниковому соусі. Залишилося лише вимити, просушити і подрібнити зелень. Її потрібно додати на сковороду в найостаннішу чергу, коли рибу вже зняли з вогню. Подавати цю страву можна з улюбленим гарніром, однак найкраще воно поєднується з макаронами.