Сьомга в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга в клярі - найсмачніше швидке просте блюдо. Я завжди вважала, що сьомга хороша сама по собі і немає необхідності її прикрашати, але в клярі вона виходить справжніми ласощами.
Шматочки сьомги в клярі смажити потрібно до золотистого кольору приблизно 3-5 хвилин. Особливості приготування клярі: пиво потрібно злегка підігріти і влити в борошно помішуючи, а яйця збити окремо жовтки і окремо білки і ввести в кляр по черзі. Можна в кляр додати трохи соняшникової олії. Сьомга в клярі подається відразу, гарячої. Але і на завтра, холодної сьомга в клярі дуже смачна.
- Сьомга - 700 грам
- Борошно - 50-70 грам
- Яйце - 2 штуки
- Пиво - 400 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Рослинна олія - 70-100 мілілітрів (для смаження)

Приготувати продукти, сьомгу помити, обсушити.

Філе сьомги порізати шматочками, посолити, поперчити і обваляти в борошні.

Готуємо кляр: в борошно додаємо тепле пиво, розмішуємо, вливаємо збиті яйця, солимо за смаком.

Шматочки риби вмочити в кляр і смажити на розжареному соняшниковій олії. Смачного.