Маринована сьомга
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування маринованої сьомги. Точно така ж смачна, за цим рецептом у Вас може вийти: скумбрія, форель, лосось і навіть оселедець.
Червона маринована риба дуже смачна і корисна, і, звичайно, не дешева. Можна самому маринувати рибу, причому з маринадом, можна експериментувати. Цитрусові і зелений чай доповнюють корисні властивості маринаду.
- Майоран - 1 щіпка
- Гвоздика - 4 штуки (кнопка)
- Сьомга - 1 кілограм
- Солі - 3 Ст. Ложки
- Чай зелений - 1 Ст. Ложка
- Оцту - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Аніс - 1 щіпка
- Мандарини - 2 штуки
- Сухе рожеве вино - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Естрада - 1 щіпка
- Червоний гострий перець - 1 штука
- Жменю Петрушки сушеної - 1 штука
- Перець духмяний - 8 штук
1. Дуже круто заваримо зелений чай: 50 мл окропу на одну чайну ложку чаю. Брати чай можна або ваговий, або в пакетиках. Тільки чай обов'язково повинен бути високої якості і ароматизованим. Десять хвилин із закритою кришкою чай повинен настоюватися.
2. Дуже дрібно нарізаємо часник, або можна видавити його через Часничниці. У ступці розтираємо червоний гострий перець, або можна його просто дрібно-дрібно нарізати. Перець і часник посилять в рибі корисні властивості і додадуть їй пікантності.
3. Очищаємо від шкірки цитрусові, відокремлюємо одну від одної все дольки, і маленькими шматочками нарізаємо. Якщо шматочки фруктів в маринаді Вам не подобаються, їх можна вичавити на сік. В даному рецепті використовуються марокканські мандарини, хоча можна використовувати і будь-який інший сорт мандаринів. Можна використовувати апельсини або клементини.
4. Шматочки риби викладаємо в миску, додаємо порізані мандарини, чай, спеції, сіль, видавлений часник, вино і оцет. Все добре перемішуємо, розкладаємо в банки, і дві доби тримаємо в холодильнику.