Рецепт Маринована сьомга фото

Маринована сьомга
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Пісні страви, Веганські страви
На обід
Заготовки, Маринування

Рецепт приготування маринованої сьомги. Точно така ж смачна, за цим рецептом у Вас може вийти: скумбрія, форель, лосось і навіть оселедець.

Червона маринована риба дуже смачна і корисна, і, звичайно, не дешева. Можна самому маринувати рибу, причому з маринадом, можна експериментувати. Цитрусові і зелений чай доповнюють корисні властивості маринаду.

  • Майоран - 1 щіпка
  • Гвоздика - 4 штуки (кнопка)
  • Сьомга - 1 кілограм
  • Солі - 3 Ст. Ложки
  • Чай зелений - 1 Ст. Ложка
  • Оцту - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Аніс - 1 щіпка
  • Мандарини - 2 штуки
  • Сухе рожеве вино - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
  • Естрада - 1 щіпка
  • Червоний гострий перець - 1 штука
  • Жменю Петрушки сушеної - 1 штука
  • Перець духмяний - 8 штук
маринована сьомга - фото крок 1
1. Дуже круто заваримо зелений чай: 50 мл окропу на одну чайну ложку чаю. Брати чай можна або ваговий, або в пакетиках. Тільки чай обов'язково повинен бути високої якості і ароматизованим. Десять хвилин із закритою кришкою чай повинен настоюватися.
маринована сьомга - фото крок 2
2. Дуже дрібно нарізаємо часник, або можна видавити його через Часничниці. У ступці розтираємо червоний гострий перець, або можна його просто дрібно-дрібно нарізати. Перець і часник посилять в рибі корисні властивості і додадуть їй пікантності.
маринована сьомга - фото крок 3
3. Очищаємо від шкірки цитрусові, відокремлюємо одну від одної все дольки, і маленькими шматочками нарізаємо. Якщо шматочки фруктів в маринаді Вам не подобаються, їх можна вичавити на сік. В даному рецепті використовуються марокканські мандарини, хоча можна використовувати і будь-який інший сорт мандаринів. Можна використовувати апельсини або клементини.
маринована сьомга - фото крок 4
4. Шматочки риби викладаємо в миску, додаємо порізані мандарини, чай, спеції, сіль, видавлений часник, вино і оцет. Все добре перемішуємо, розкладаємо в банки, і дві доби тримаємо в холодильнику.

Схожі рецепти