Салат «Сьомга під шубою»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите традиційні страви російської кухні, але завжди в пошуку цікавих варіантів, тоді поспішаю поділитися з вами ідеєю, як приготувати салат "сьомга під шубою" . Це безпрограшний варіант!
Це дивовижно, але знайоме всім з дитинства блюдо може заграти абсолютно новими фарбами, якщо замінити традиційну оселедець на слабосоленую червону рибу. До речі, спробувати можна також з копченої, буде прекрасно! Ця страва відмінно доповнить ваше святкове меню, так що рекомендую взяти на замітку рецепт.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 4-6 штук
- Сьомга - 300 грам (слабосоленая)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка (або оцет)
- Сіль - За смаком
- Майонез - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком
1. Насамперед вимийте і поставте варитися овочі. Коли вони стануть м'якими, надішліть їх під холодну воду і остудіть. Цибулину очистіть, подрібніть і замаринуйте на кілька хвилин. Використовувати можна як сік лимона, так і оцет з водою, наприклад.
2. Рибку наріжте невеликими кубиками і викладіть першим шаром. Щоб було зручно збирати салат можна встановити борту знімною форми.
3. Викладіть на рибу цибулю.
4. Додайте щіпку солі і майонез.
5. Картопля очистіть, натріть на середній терці і викладіть зверху. Рясно посоліть і змастіть майонезом.
6. Наступним шаром буде терта морква і обов'язково майонез, інакше салат буде сухуватим.
7. Останнім шаром буде буряк. До речі, в даному варіанті немає яйця, але ви можете додати його при бажанні.
8. Змастіть верх салату майонезом, накрийте його і приберіть в холодильник, щоб як слід просочився.
9. Перед подачею акуратно зніміть бортики форми і присипте подрібненою зеленою цибулею. Смачного!