Сьомга під шубою
(покроковий рецепт з фото)
До святкового або щоденного столу рекомендую вам приготувати улюблений багатьма салатик в незвичайному виконанні. Отже, перед вами мій варіант, як приготувати сьомгу під шубою. Дивіться і пробуйте.
Це не зовсім класичний рецепт сьомги під шубою, так як серед інгредієнтів в даному випадку немає традиційної буряка і відварених яєць. Такий варіант можна назвати спрощеним, проте від цього він не стає гірше. Кількість майонезу залежить від ваших смакових уподобань.
- Сьомга слабосолона - 350 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Майонез - 1 За смаком
- Зелень - 1 щіпка
1. Насамперед вимийте моркву і картоплю, викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і після закипання варіть до м'якості. Після залийте холодною водою і остудіть.
2. Цибулину очистіть і наріжте дуже дрібно. Можна при бажанні використовувати мариновану цибулю або попередньо ошпарити його окропом.
3. Рибу нарізати дрібно.
4. На дно салатник викладіть рибу з цибулею. Якщо сьомга недостатньо солона, можна додати дрібку солі.
5. Відварену картоплю очистіть і натріть на тертці.
6. Викладіть рівним шаром і посоліть трохи. Можна додати дрібку перцю.
7. Змастіть майонезом.
8. Натріть на тертці моркву. Мені однієї великої моркви виявилося цілком достатньо. Викладіть зверху.
9. Прикрасьте щіпкою свіжої зелені, нехай сьомга під шубою постоїть пару годин в холодильнику.