Сьомга під ікорним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати справжній делікатес? Приготуйте запечену сьомгу під вершково-ікорним соусом. Соус - "фішка" даного блюда, адже він чудово доповнює рибу, підкреслюючи її смакові якості.
Перед вами - простий рецепт приготування сьомги під ікорним соусом. Філе сьомги викладаємо на фольгу, присипаємо сіллю і перцем. Зверху розкладаємо шматочки лайма і загортаємо рибу в фольгу. Запікаємо в духовці приблизно 25-30 хвилин. Соус готується з вершків, які потрібно довести до кипіння і варити до легкого загустіння. Після чого в остиглі вершки додаємо ікру. Подаємо рибу на стіл, попередньо полив її вершково-ікорним соусом. Хай щастить!
- Сьомга - 600 грам (філе)
- Сіль і перець - За смаком
- Вапно - 2 штуки
- Вершки - 300 мілілітрів
- Ікра червона - 100 грам
На фольгу розкладаємо шматочки сьомги.
Солимо і перчимо рибку. Зверху викладаємо тонко нарізаний лайм.
Загортаємо шматочки риби в фольгу і кладемо в форму для запікання. Готуємо в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.
Приготуємо соус. Кип'ятимо вершки в каструлі, після чого варимо на повільному вогні ще 10 хвилин, до загустіння.
В остиглі вершки додаємо ікру. Перемішуємо.
Викладаємо сьомгу на тарілки і поливаємо соусом. Смачного!