Рецепт Сьомга під вершково-ікорним соусом фото

Сьомга під вершково-ікорним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
ПП рецепти
На обід , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Цю страву можна порекомендувати тим, хто"сидить" на дієті, так як сьомга під вершково-ікорним соусом не містить багато калорій. Легке і ситне блюдо порадіє всіх любителів риби і не тільки!

Опис приготування:

Щоб не втрачати даремно час, поки сьомга обсмажується, можна зайнятися приготуванням соусу. До того ж, на ваш розсуд ви можете приготувати гарнір. Дуже добре поєднується рис, але також можна подати легкий овочевий салат.

  • Сьомга - 400 грам
  • Вершки 25-30% жирності - 200 грам
  • Сир пармезан - 50 грам
  • Ікра червона - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вапно або лимонний - 1 штука
  • Сіль - 1/5 Ст. Ложки
сьомга під вершково-ікорним соусом - фото крок 1
Розповідаю, як приготувати сьомгу під вершково-ікорним соусом. Сьомгу ділимо на порційні шматки. Посипаємо їх сіллю, перчим, скроплюємо оливковою олією і соком лимона.
сьомга під вершково-ікорним соусом - фото крок 2
Готуємо соус. У каструлю наливаємо вершки, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і уварюємо вершки до густого стану. Сливки потрібно постійно помішувати.
сьомга під вершково-ікорним соусом - фото крок 3
Знімаємо соус з плити, додаємо 1/2 порції червоної ікри і дрібно натертий сир-пармезан. Перемішуємо отриманий соус і чекаємо, коли він охолоне. Додаємо другу частину ікри.
сьомга під вершково-ікорним соусом - фото крок 4
Беремо фольгу. Кладемо в неї сьомгу і часточки лимона. Загортаємо фольгу, кладемо її в духовку. Запікаємо сьомгу до повної готовності. Крім того, сьомгу можна запекти в мультиварці або в мікрохвильовці, але тоді загортати її в фольгу не треба.
сьомга під вершково-ікорним соусом - фото крок 5
Запечену сьомгу розкладаємо по тарілках і заливаємо зверху соусом. Прикрашаємо зеленню.

Схожі рецепти