Сьомга під вершково-ікорним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цю страву можна порекомендувати тим, хто "сидить" на дієті, так як сьомга під вершково-ікорним соусом не містить багато калорій. Легке і ситне блюдо порадіє всіх любителів риби і не тільки!
Щоб не втрачати даремно час, поки сьомга обсмажується, можна зайнятися приготуванням соусу. До того ж, на ваш розсуд ви можете приготувати гарнір. Дуже добре поєднується рис, але також можна подати легкий овочевий салат.
- Сьомга - 400 грам
- Вершки 25-30% жирності - 200 грам
- Сир пармезан - 50 грам
- Ікра червона - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вапно або лимонний - 1 штука
- Сіль - 1/5 Ст. Ложки
Розповідаю, як приготувати сьомгу під вершково-ікорним соусом. Сьомгу ділимо на порційні шматки. Посипаємо їх сіллю, перчим, скроплюємо оливковою олією і соком лимона.
Готуємо соус. У каструлю наливаємо вершки, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і уварюємо вершки до густого стану. Сливки потрібно постійно помішувати.
Знімаємо соус з плити, додаємо 1/2 порції червоної ікри і дрібно натертий сир-пармезан. Перемішуємо отриманий соус і чекаємо, коли він охолоне. Додаємо другу частину ікри.
Беремо фольгу. Кладемо в неї сьомгу і часточки лимона. Загортаємо фольгу, кладемо її в духовку. Запікаємо сьомгу до повної готовності. Крім того, сьомгу можна запекти в мультиварці або в мікрохвильовці, але тоді загортати її в фольгу не треба.
Запечену сьомгу розкладаємо по тарілках і заливаємо зверху соусом. Прикрашаємо зеленню.