Смажена сьомга під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Про корисність червоної риби знають все, проте, купити цілу рибину не завжди можливо, а невеликі шматочки - інша справа. Ось вам економний варіант, як приготувати смажену сьомгу під вершковим соусом.
У магазині часто продають рибу шматочками, які залишилися від її оброблення на філе або стейки, вони значно дешевше, але за смаком не поступаються цільної рибку. Вершковий соус вигідно підкреслює ніжний смак готового блюда. Його можна подати з гарніром з спагетті, з кашею або пюре. Це хороша альтернатива звичній нам підливі.
- Чилі - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Сир - За смаком
- Вершки - 300 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сьомга - 0, 5 кілограма
1. Мою сьомгу під проточною водою, потім очищаю її кісток і шкірки. Розриваю руками або нарізаю ножем на невеликі шматочки і перекладаю їх у миску. Збризкую лимонним соком, солю і перчу. Розігріваю сковороду з рослинним маслом і обсмажую рибу близько 5 хвилин.
2. Вершки розігріваю в мікрохвильовій печі, потім вливаю їх до риби, перемішую і за смаком солю, перчу.
3. Доводжу масу до кипіння, але ні в якому, бува, не кип'ячу, інакше вершки згорнуться.
4. Часник чищу і подрібнюю на тертці, додаю його в сковороду, також кладу трохи чилі. Зелень мою і нарізаю дрібно, додаю до риби, перемішую.
5. Подаю рибу гарячої зі спагеті, смачного!