Сьомга з вершковим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане, неймовірно смачне і ситне блюдо для обіду або святкового столу - це сьомга з вершковим сиром в домашніх умовах, запечена в духовці з грибами і шпинатом.
Запечена червона риба - це блюдо для справжніх гурманів. Якщо ви хочете побалувати себе смачненьким, тоді раджу цей рецепт приготування сьомги з вершковим сиром. Риба виходить дивно ніжною, соковитою і смачною.
- Філе сьомги - 2 штуки
- Вершковий сир - 200 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Гриби - 200 грам
- Шпинат - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Філе потрібно ретельно вимити й обсушити паперовим рушником. Підсолити його трохи при бажанні. Філе можна взяти як очищене, так і на шкірці. Використовувати різні спеції не рекомендую, щоб не перебивати смак риби.
2. Зверху викладіть вершковий сир. Використовувати в рецепті приготування сьомги з вершковим сиром можна будь-який сир, який вам більше до смаку. Відмінно підійде також сир із зеленню. Або його можна попередньо з'єднати з подрібненою свіжою зеленню і викласти на рибку.
3. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Очищаємо часник, пропускаємо його через прес. Додаємо до цибулі і смажимо 3-5 хвилин до м'якості. Тим часом вимиємо і обсушити гриби, наріжемо з тонкими скибочками і відправимо на сковороду. Смажимо до готовності, підсолити за смаком. Також можна додати дрібку перцю.
4. Зверху обсмажених грибів в форму для запікання потрібно викласти вимитий і обсушенний шпинат. Можна також цей простий рецепт сьомги з вершковим сиром доповнити тертим твердим сиром або іншою зеленню за смаком.
5. Залишилося тільки викласти зверху другий шматочок сьомги і накрити форму кришкою (або затягнути її фольгою). Відправимо форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Коли сьомга з вершковим сиром в домашніх умовах буде готова, кришку або фольгу можна зняти, щоб підрум'янити верх рибки.