Рецепт Сьомга під вершковим соусом фото

Сьомга під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Сьомга
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , До риби
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Про користь риби сказано не мало, але хороших і простих рецептів її приготування багато точно не буває. Це один з таких варіантів, як зробити сьомгу під вершковим соусом з зеленню і лимоном.

Опис приготування:

Червона риба зі своїм насиченим смаком цілком самодостатня, проте підкресливши і доповнивши її соусом, можна отримати неймовірно апетитне блюдо, гідне бути в меню хорошого ресторану. Цей вельми простий рецепт сьомги під вершковим соусом коштує того, що б взяти його на замітку.

  • Філе сьомги - 2 штуки
  • Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Лимон - 1 штука
  • Біле сухе вино - 50 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - 1 щіпка
сьомга під вершковим соусом - фото крок 1
1. З рибкою все досить просто. Філе потрібно вимити, обсушити паперовим рушником. Посолити злегка і поперчити з усіх боків. Намазати тонким шаром гірчиці.
сьомга під вершковим соусом - фото крок 2
2. Панірувальні сухарі з'єднати з паприкою та розмарином (при бажанні використовувати в рецепт приготування сьомги під вершковим соусом можна і інші ароматний трави або спеції за смаком). Обваляти філе в сухарях з усіх боків.
сьомга під вершковим соусом - фото крок 3
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди сьомгу. Смажити на середньому вогні без кришки до рум'яної скоринки.
сьомга під вершковим соусом - фото крок 4
4. Так як готується рибка досить швидко, паралельно варто відразу приступати до соусу. Для цього на окрему сковороду налити вершки і прогріти до появи пухирців.
сьомга під вершковим соусом - фото крок 5
5. З вимитого і обсушену лимона вичавити сік.
сьомга під вершковим соусом - фото крок 6
6. У розігріті вершки додати вершкове масло (попередньо розділивши його невеликими кубиками) і, помішуючи, дати йому добре розтопитися.
сьомга під вершковим соусом - фото крок 7
7. Влити на сковороду сік лимона (кількість залежить від ваших смакових уподобань), біле сухе вино. Додати дрібку солі і уварити трохи соус на повільному вогні. Подрібнити зелень, всипати на сковороду і відразу зняти її з вогню. Подається сьомга під вершковим соусом в домашніх умовах з гарніром за смаком або овочами.

Схожі рецепти