Сьомга під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Про користь риби сказано не мало, але хороших і простих рецептів її приготування багато точно не буває. Це один з таких варіантів, як зробити сьомгу під вершковим соусом з зеленню і лимоном.
Червона риба зі своїм насиченим смаком цілком самодостатня, проте підкресливши і доповнивши її соусом, можна отримати неймовірно апетитне блюдо, гідне бути в меню хорошого ресторану. Цей вельми простий рецепт сьомги під вершковим соусом коштує того, що б взяти його на замітку.
- Філе сьомги - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 щіпка
1. З рибкою все досить просто. Філе потрібно вимити, обсушити паперовим рушником. Посолити злегка і поперчити з усіх боків. Намазати тонким шаром гірчиці.
2. Панірувальні сухарі з'єднати з паприкою та розмарином (при бажанні використовувати в рецепт приготування сьомги під вершковим соусом можна і інші ароматний трави або спеції за смаком). Обваляти філе в сухарях з усіх боків.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди сьомгу. Смажити на середньому вогні без кришки до рум'яної скоринки.
4. Так як готується рибка досить швидко, паралельно варто відразу приступати до соусу. Для цього на окрему сковороду налити вершки і прогріти до появи пухирців.
5. З вимитого і обсушену лимона вичавити сік.
6. У розігріті вершки додати вершкове масло (попередньо розділивши його невеликими кубиками) і, помішуючи, дати йому добре розтопитися.
7. Влити на сковороду сік лимона (кількість залежить від ваших смакових уподобань), біле сухе вино. Додати дрібку солі і уварити трохи соус на повільному вогні. Подрібнити зелень, всипати на сковороду і відразу зняти її з вогню. Подається сьомга під вершковим соусом в домашніх умовах з гарніром за смаком або овочами.