Рецепт Сьомга під вершковим соусом в духовці фото

Сьомга під вершковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Сьомга
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Сьомга - одна з найдорожчих риб, тому рідко купую її в великих кількостях, але в цей раз зважився, тому хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати сьомгу під вершковим соусом в духовці.

Опис приготування:

Вирішив не придумувати нічого нового і запік рибу шматочками в фользі з соусом, тим більше, що дуже боявся зіпсувати такий дорогий і смачний продукт. Безпрограшний варіант приготування цієї риби - під вершковим соусом, який відтіняє ніжний і делікатний смак червоної риби.

  • Сьомга - 1, 5 кілограма
  • Кріп - 1 пучок
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Червоний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 1
1. Сьомгу чищу від луски, мою і потрошити, відрізаю голову, використовую її вже пізніше.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 2
2. Нарізаю тушку шматочками товщиною близько 2 сантиметрів.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 3
3. Кожен шматочок посипаю сіллю і червоним меленим перцем. Перекладаю шматочки на фольгу.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 4
4. Мою зелень (кріп) під проточною водою, потім витираю паперовим рушником, нарізаю дрібно ножем.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 5
5. Перекладаю кріп в миску і вливаю жирні вершки.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 6
6. За смаком додаю червоний мелений перець і сіль, перемішую.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 7
7. Фольгу, в якій лежать шматочки риби, загортаю у вигляді тарілочки, щоб в процесі випікання не витікав сік.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 8
8. Кожен шматочок риби поливаю приготованим вершковим соусом.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 9
9. Щільно загортаю фольгу, щоб не залишалося отворів, і відправляю в розігрітий до 180 градусів на 20-30 хвилин.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 10
10. Готову рибку акуратно дістаю з духовки і розгортаю конвертик з фольги.
сьомга під вершковим соусом в духовці - фото крок 11
11. Подаю сьомгу під вершковим соусом з відвареним рисом.

Схожі рецепти