Курка в духовці під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Коли часто готуєш блюда з одними і тими ж інгредієнтами, то скоро вони починають набридати. Здається, що вже нового не придумаєш. Але тут вносиш невелика зміна - і страва повністю змінюється.
Так сталося зі звичайним гарячою стравою - з запеченим м'ясом птиці. Цього разу, я вирішила показати вам, як приготувати курку в духовці під вершковим соусом з грибами. Знову звичні продукти, але зовсім інший смак, підкреслений заливкою. На гарнір підійде картопля, тушкована капуста або рис.
- Курка - 800 грам
- Гриби - 350 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Майонез - 100 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Твердий сир тертий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Курку промийте і нарубати порційними шматками. Просолов їх, поперчіть і промажте рослинним маслом.
Деко застеліть пекарської папером. У дівоцтві інвестувати цибулю, нашатковану кільцями. Зверху на нього покладіть курку.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Запікайте курку протягом 30 хвилин.
Займіться соусом. Підігрійте вершки з сиром, майонезом, перцем і сіллю. Помішуйте до потрібної густоти.
Окремо підсмажте в олії нарізані гриби з морквою. Потім додайте їх до курки і влийте соус.
Випікайте блюдо ще 35 хвилин. Смачного!