Рецепт Риба під вершковим соусом в духовці фото

Риба під вершковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Форель
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 5
Час приготування: 50 хв.

Якщо у вас є шматочок червоної риби, дуже важливо не зіпсувати його, тому розповім, як приготувати рибу під вершковим соусом в духовці. Можна використовувати і інші сорти риби за бажанням.

Опис приготування:

Вершковий соус - один з найбільш універсальних, він добре поєднується з будь-якими видами риби: червоної і білої, річковий і морський. Рибка в духовці під вершковим соусом робиться дуже просто і не вимагає великих витрат за часом або зусиллям. Рибку можна подати окремо або разом з гарніром, наприклад, з макаронами.

  • Форель - 400 грам
  • Вершки - 0, 5 L
  • Сир твердий - 300 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль і мелений чорний перець - За смаком
риба під вершковим соусом в духовці - фото крок 1
1. Рибка у мене вже почищена і навіть нарізана шматочками близько 1, 5-2 сантиметрів кожен. Ретельно мою її і витираю паперовим рушником. Викладаю шматочки на дно жаротривкої посуду.
риба під вершковим соусом в духовці - фото крок 2
2. Солю і посипаю перцем за смаком, вливаю сливки (20% жирності), відвалів через прес очищені зубчики часнику.
риба під вершковим соусом в духовці - фото крок 3
3. Накриваю форму фольгою і ставлю на 25-30 хвилин в розігрітий до 200 градусів духовку.
риба під вершковим соусом в духовці - фото крок 4
4. Натираю твердий сир. Дістаю рибку з духовки, прибираю фольгу і посипаю сиром кожен шматочок, відправляю назад на кілька хвилин в духовку.
риба під вершковим соусом в духовці - фото крок 5
5. Готову рибку акуратно виймаю з форми, вона виходить дуже ніжною.
риба під вершковим соусом в духовці - фото крок 6
6. Подаю рибу під вершковим соусом разом з гарніром з макаронів, смачного!

Схожі рецепти