Риба під вершковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є шматочок червоної риби, дуже важливо не зіпсувати його, тому розповім, як приготувати рибу під вершковим соусом в духовці. Можна використовувати і інші сорти риби за бажанням.
Вершковий соус - один з найбільш універсальних, він добре поєднується з будь-якими видами риби: червоної і білої, річковий і морський. Рибка в духовці під вершковим соусом робиться дуже просто і не вимагає великих витрат за часом або зусиллям. Рибку можна подати окремо або разом з гарніром, наприклад, з макаронами.
- Форель - 400 грам
- Вершки - 0, 5 L
- Сир твердий - 300 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль і мелений чорний перець - За смаком
1. Рибка у мене вже почищена і навіть нарізана шматочками близько 1, 5-2 сантиметрів кожен. Ретельно мою її і витираю паперовим рушником. Викладаю шматочки на дно жаротривкої посуду.
2. Солю і посипаю перцем за смаком, вливаю сливки (20% жирності), відвалів через прес очищені зубчики часнику.
3. Накриваю форму фольгою і ставлю на 25-30 хвилин в розігрітий до 200 градусів духовку.
4. Натираю твердий сир. Дістаю рибку з духовки, прибираю фольгу і посипаю сиром кожен шматочок, відправляю назад на кілька хвилин в духовку.
5. Готову рибку акуратно виймаю з форми, вона виходить дуже ніжною.
6. Подаю рибу під вершковим соусом разом з гарніром з макаронів, смачного!