Минтай під вершковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Навіть любителі риби гідно оцінять минтай під вершковим соусом в духовці. Ця риба чудово поєднується з білим соусом і підійде навіть для святкового столу.
За своїм кулінарним якостям ця риба ні чим не відрізняється від багатьох інших морських риб, незважаючи на те, що є досить бюджетним варіантом. Минтай не містить дрібних кісточок, а тому його можна готувати в соусі. Крім цього, минтай можна сміливо вживати в їжу навіть тим, хто стежить за своєю фігурою.
- Минтай - 1 штука
- Крем - 150 грам
- Молоко - 150 грам
- Зелень - За смаком
- Сік лимона - За смаком
- Цибуля - 1 штук
- Борошно - 3 щіпки
1. Перед приготуванням цієї страви минтай слід замаринувати. Для цього нам знадобиться лимон. Потрібно нарізати половинки лимона і видавити трохи соку на рибу. Посолити і приправити, після чого залишити на двадцять хвилин промаринуватися.
2. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо борошно.
3. Шаткуємо дрібно зелень (я віддаю перевагу для цього соусу брати кріп), вливаємо в сковороду з цибулею і борошном молоко і додаємо сметану. Після цього додаємо рубану дрібно зелень. Тушкуємо соус близько 10 хвилин на слабкому вогні.
4. Коли наш минтай промаринуется, викладаємо шматочки в деко і заливаємо соусом. Приправляємо за смаком і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на сорок хвилин. Перед подачею рибу можна також полити вершковим соусом.