Рецепт Минтай під соусом в духовці фото

Минтай під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти, Минтай
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Морська риба - джерело багатьох необхідних нашому організму мікроелементів. У кальцие і фосфорі особливо потребують діти, тому їм просто необхідно їсти рибку. Ділюся, як приготувати її смачно.

У кожної мами виникає питання, як нагодувати дитину рибою? Багато маленькі капризулі навідріз відмовляються їсти рибу, аргументуючи своє небажання присутністю неприємного запаху або наявністю кісточок. Сучасні господині навчилися готувати настільки смачні страви, що не тільки дорослі, але і діти будуть з задоволенням їсти рибу. Запечене рибне філе завжди значно смачніше, але що ще дуже важливо - корисніше смаженого. Відмінним вибором для запікання буде минтай. Він дуже смачний, з невеликою кількістю дрібних кісточок і жиру. Тому в даному рецепті я хочу детально розповісти, як приготувати минтая під соусом в духовці, щоб він вийшов дуже соковитим і ароматним. Готувати таку рибу одне задоволення. Мінімум клопоту, а результат просто відмінний. Запечена минтай прекрасно підійде до святкового застілля, а звичайний обід або вечерю перетворить в справжню трапезу. Отже, приступимо!

  • Філе минтая - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Твердий сир - 100 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
минтай під соусом в духовці - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Філе минтая перевірте на наявність дрібних кісточок. При необхідності приберіть їх за допомогою пінцета. Цибулину очистіть від лушпиння. Промийте під проточною водою філе і цибулю.
минтай під соусом в духовці - фото крок 2
Цибулину наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості на олії.
минтай під соусом в духовці - фото крок 3
Форму для запікання застеліть фольгою. Філе минтая посоліть з двох сторін і покладіть на деко. Далі висипте пасеровану цибулю і присипте розкришеним лавровим листом.
минтай під соусом в духовці - фото крок 4
Зверху змастіть майонезом і покладіть шар натертого на крупній тертці твердого сиру. Запікайте рибу в розігрітій до 200 ° С духовці 35-40 хвилин. Коли з сиру і майонезу утворюється золотава скоринка, блюдо можна виймати і подавати до столу.
минтай під соусом в духовці - фото крок 5
Минтай під соусом в духовці готовий! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти