Минтай під майонезом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться придумати що-небудь новеньке, на виручку приходять експерименти з тих інгредієнтів, що є в холодильнику. Результат одного з таких експериментів - минтай під майонезом в духовці.
Приготувати минтай під майонезом в духовці в домашніх умовах можна і без додавання овочів, а можна замінити їх картоплею, наприклад. Такого роду страви хороші тим, що вони відкриті до будь-яких фантазій і чудово піддаються експериментам зі складовими.
- Минтай - 2 штуки
- Цибулина - 1-2 штук
- Суміш овочів - 100-150 грам
- Морква - 1 штука
- Майонез - 100-150 грам
- Сир - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Суміш перців - 1 щіпка
1. Зараз я розповім, як приготувати минтай під майонезом в духовці швидко і смачно. Спершу потрібно зайнятися рибою. Її необхідно вимити, очистити від нутрощів, плавників і голови. Потім нарізати невеликими порційними шматочками і злегка посолити.
2. Викласти нарізану рибку в форму для запікання. Попередньо форму можна змастити трохи олією.
3. Цей рецепт цілком можна назвати експрес-варіантом. Тому в даному випадку використовується заморожена овочева суміш. При бажанні можна, звичайно, взяти і свіжі овочі. Всипати пару жмень овочів, розподіливши їх по всій формі.
4. Окремо буде додана морква, так як вона ідеально поєднується з рибкою. Морква потрібно вимити, очистити і натерти на тертці. При бажанні можна нарізати невеликими кубиками. Надіслати до риби.
5. Цибулину очистити і нарізати маленькими кубиками. При бажанні також можна додати помідори або ложку томатної пасти.
6. У майонез додати суміш перців і інші спеції за смаком. Ретельно перемішати. При бажанні можна розбавити майонез трохи водою.
7. Викласти майонез в форму і розрівняти по всій поверхні. Сир натерти на середній або дрібній тертці і присипати зверху. У попередньо розігріту духовку відправити рибку приблизно на 30 хвилин. Ось і весь простий рецепт минтая під майонезом в духовці. Подавати блюдо можна з будь-яким гарніром.