Минтай в духовці з морквою, цибулею і майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Риба, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною і смачною. Та й виглядає дуже апетитно, а готується просто і швидко!
Ціна минтая, в порівнянні з іншими сортами риби, досить низька, зате поживні властивості нічим не поступаються дорогим сортам. Цю рибу радять навіть дітям і вагітним жінкам, так як вона багата білком і йодом, які важливі для росту організму. Я не кажу, що саме цей рецепт потрібен дітям, я просто описую властивості риби. А блюдо, приготоване за цим рецептом, готується легко і просто! Смачно як в теплом, так і в холодному вигляді!
- Філе минтая - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - За смаком (і бажанням)
- Майонез - 1 Ст. Ложка (або крем)
- Сир твердий - 40 грам
Лук наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Влийте в сковороду пару ложок оливкової олії і смажте овочі до м'якості на середньому вогні. В кінці приготування посоліть і поперчіть.
Філе риби з сіллю, поперчіть і полийте соком лимона. Залиште маринуватися на 10 хвилин.
Викладіть у форму для запікання половину засмажкою - гарніру.
Викладіть філе риби. Посипте чебрецем.
Розподіліть поверх риби, що залишилася зажарку. Зробіть сіточку з майонезу.
Посипте сиром, натертим на крупній тертці.
Запікайте рибу при температурі 180 градусів 25 хвилин або до рум'яної скоринки сиру.
Смачного!