Минтай з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Минтай - досить проста і не дуже дорога риба. Багато хто вважає її досить нудною, однак це зовсім не так. Зверніть увагу на минтай з цибулею і морквою і спробуйте приготувати його будинку.
Попередньо обсмажений, а потім тушкований минтай з цибулею і морквою виходить дивно м'яким і соковитим. Таке блюдо підійде до будь-якого гарніру або може бути подано окремо.
- Минтай - 1 кілограм
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Молоко - 1 літр
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції для риби - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування минтая з цибулею і морквою вельми простий. Для початку необхідно вимити і очистити рибу. Видалити голову, нутрощі, плавники. Видаляти кістки не рекомендується, щоб риба не втратила своєї форми. Нарізати порційними шматочками і посолити за смаком. При бажанні також можна додати улюблені спеції або трави.
2. У мисочку насипати борошно і обваляти кожен шматочок з усіх боків. На сковороду налити рослинне масло і розігріти його добре. Відправити туди нарізаний минтай.
3. Рибку потрібно обсмажити до золотистої скоринки. Потім акуратно дістати і відправити на дно жароміцної форми (змащувати маслом її не потрібно).
4. Цибулину очистити і нарізати середніми півкільцями. Викласти на рибу рівним шаром. При бажанні зверху можна також присипати спеціями.
5. Морква вимити і очистити. Можна натерти її на середній тертці або нарізати невеликими брусочками. Надіслати в форму і розрівняти. Гасити таку рибку можна з додаванням сметани, томатного соусу або простої води. В даному варіанті використовується молоко. Їм необхідно залити рибу. Трохи посолити і поперчити за смаком.
6. Коли молоко закипить, потрібно прибрати вогонь до мінімуму і томити блюдо близько 25-30 хвилин. Готовий минтай з цибулею і морквою в домашніх умовах можна відразу подавати до столу, при бажанні прикрасивши свіжою зеленню.