Минтай смажений з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що минтай занадто нудна риба, тоді спробуйте приготувати минтай смажений з цибулею і, можливо, ваша думка зміниться.
Минтай смажений з цибулею прекрасно підійде до будь-якого гарніру і стане відмінним варіантом для щільного обіду або вечері. Риба доступна і дешева, так що блюдо на кожен день.
- Минтай - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції для риби - 1 щіпка
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування минтая смаженого з цибулею досить простий і під силу навіть новачкам на кухні. Для початку необхідно вимити, очистити від нутрощів і нарізати порційними шматочками рибу. Посолити її на смак і додати улюблені спеції для риби або сушені трави.
2. У підготовленій мисочці з борошном обваляти кожен шматочок риби. На сковороду налити рослинне масло і добре його розігріти. Відправити туди рибу і обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.
3. Поки риба смажиться, можна зайнятися цибулею. Його необхідно очистити і нарізати кільцями або півкільцями. Чим товщі буде нарізаний лук, тим соковитіше він буде після смаження.
4. Далі можливі два варіанти приготування цієї страви. Лук можна додати на сковороду до риби і смажити їх разом. Однак в даному випадку пропоную вчинити трохи інакше. Щоб цибуля добре присмажився, але при цьому просочився соками риби, його необхідно обсмажити окремо, проте на тій же сковороді, де смажилася риба. Коли цибуля стане золотистим, можна повернути рибу на сковороду і обсмажити все разом ще пару хвилин.
5. Ось власне і все. Минтай смажений з цибулею в домашніх умовах готовий. Перед подачею його можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Ця страва підійде до будь-якого гарніру і овочам.