Минтай під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування минтая під соусом дістався мені від мами. Як і належить класичним "маминим" рецептами, блюдо просте в приготуванні, економне, доступне, ситне і смачне! Спробуйте!
Цей простий рецепт минтая під соусом добре підходить для різноманітності сімейних обідів. Гарнір може бути будь-який. Але мені найбільше подобається подавати таку рибку з відвареним рисом. Спробуйте, дуже смачно і корисно!
- Минтай - 5 штук(5 філе )
- Лук-пориста - 1-2 штук
- Часник - 3 зубчики
- Шпинат - 1 пучок
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Підготуємо філе - видалимо кістки і натираємо спеціями. Нехай полежать в холодильнику, просочаться, поки ми будемо робити соус.
2. Обсмажити на сковороді цибулю-порей (білу частину) в рослинному маслі до м'якості. Далі додамо шпинат, перемішаємо. Додамо пропущений через прес часник, закриваємо кришкою, даємо овочам трохи згасити. Додамо потім сметану і спеції за смаком.
3. Підготовлене філе викладаємо на дно форми для запікання, заливаємо соусом. Тушкуємо на плиті 10 хвилин, періодично перевертаючи рибку, або запікаємо в духовці 20 хвилин, якщо хочете рибку отримати запечену і рум'яну.
4. Я більше люблю тушкований варіант. Готово!