Червона риба під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Люблю червону рибу: з нею не доводиться довго возитися, готується вона просто і швидко, поєднується з будь-якими гарнірами. Улюблений рецепт в нашій родині - як приготувати червону рибу під вершковим соусом.
Сам процес приготування займає дуже мало часу, а ось з розбиранням риби доводиться повозитися, Адже вам не хочеться, щоб кому-небудь попалися дрібні кістки, та й готується страва без рибної шкурки. Риба в такому приготуванні добре підходить на святкову вечерю. У неї ніжний і делікатний присмак. Можна залишити більші шматочки, а можна подрібнити їх, вийде щось на кшталт підливи.
- Катані - 1 кілограм
- Вершки - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Жовток - 3 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Базилік - 5 грам
- Сіль і чорний перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. У мене трохи підморожені рибні стейки, тому з ними простіше працювати. Гарненько мою їх і витираю серветкою.
2. Акуратно зрізаю шкірку, видаляю хребет і пінцетом вискубую дрібні кісточки, нарізаю рибку великими шматками.
3. Сковороду розігріваю з декількома краплями рослинного масла, викладаю рибу тільки на розпечену поверхню. Солю і перчу за смаком, скроплюю лимонним соком, накриваю кришкою і готую на слабкому вогні.
4. В окремій мисці з'єдную вершки з жовтками, збиваю їх виделкою.
5. Додаю в миску сушений базилік, чорний мелений перець, все перемішую.
6. Мою зелень (кріп і петрушку), нарізаю їх дрібно ножем.
7. Цедру з того лимона, що видавлював до рибку, натираю на дрібній тертці.
8. У соус додаю подрібнену зелень, цедру, ще раз перемішую все.
9. Рибу в сковороді заливаю отриманим вершковим соусом, накриваю кришкою і готую 20 хвилин на мінімальному вогні.
10. Подаю червону рибу під вершковим соусом з гарніром зі скляної локшини і свіжими овочами.