Рецепт Червона риба під соусом в духовці фото

Червона риба під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Червона риба
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щоб зберегти в рибі всі корисні речовини і вітаміни, найкраще готувати за допомогою духовки. Запікати рибку можна під соусом, тоді вона буде дуже соковитою і смачною. Вам обов'язково сподобається.

Опис приготування:

Незважаючи на те, що страва виходить досить жирним, воно дуже популярно в багатьох сім'ях. Риба не тільки смачна, вона ще й корисна для організму, а особливо - для зростаючого. Щоб збалансувати смак, подавайте рибу зі свіжими овочами.

  • Масло рослинне - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець червоний пекучий - 6 штук
  • Перець солодкий жовтий - 2 штуки
  • Помідори черрі - 300 грам
  • Петрушка, кріп - 2 пучка
  • Сир твердий - 300 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Крем - 300 грам
  • Сьомга - 1 кілограм
червона риба під соусом в духовці - фото крок 1
Рибу почистіть і розріжте на стейки товщиною в два сантиметри. Обсушити її паперовими рушниками. Підсмажте кожен шматочок червоної риби на сковорідці з додаванням рослинної олії на сильному вогні (по кілька хвилин з кожного боку).
червона риба під соусом в духовці - фото крок 2
Візьміть будь-яку зручну жароміцний посуд. Викладіть в неї підсмажені шматки риби. Якщо риба вийшла дуже жирної, то викладіть її на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайвий жир.
червона риба під соусом в духовці - фото крок 3
Натріть весь сир на тертці. Половину відкладіть, а другу половину помістіть в миску. До твердого сиру додайте майонез і сметану. Все ретельно перемішайте.
червона риба під соусом в духовці - фото крок 4
Викладіть соус на рибу, гарненько його розрівняйте. Поставте рибу в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Вона повинна запікатися там двадцять хвилин.
червона риба під соусом в духовці - фото крок 5
Вимийте і подрібніть петрушку і кріп. З'єднайте зелень із залишками натертого на тертці твердого сиру. За п'ять хвилин до готовності риби відкрийте духовку і посипте сиром із зеленню кожен стейк.

Схожі рецепти