Червона риба під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зберегти в рибі всі корисні речовини і вітаміни, найкраще готувати за допомогою духовки. Запікати рибку можна під соусом, тоді вона буде дуже соковитою і смачною. Вам обов'язково сподобається.
Незважаючи на те, що страва виходить досить жирним, воно дуже популярно в багатьох сім'ях. Риба не тільки смачна, вона ще й корисна для організму, а особливо - для зростаючого. Щоб збалансувати смак, подавайте рибу зі свіжими овочами.
- Масло рослинне - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець червоний пекучий - 6 штук
- Перець солодкий жовтий - 2 штуки
- Помідори черрі - 300 грам
- Петрушка, кріп - 2 пучка
- Сир твердий - 300 грам
- Майонез - 200 грам
- Крем - 300 грам
- Сьомга - 1 кілограм
Рибу почистіть і розріжте на стейки товщиною в два сантиметри. Обсушити її паперовими рушниками. Підсмажте кожен шматочок червоної риби на сковорідці з додаванням рослинної олії на сильному вогні (по кілька хвилин з кожного боку).
Візьміть будь-яку зручну жароміцний посуд. Викладіть в неї підсмажені шматки риби. Якщо риба вийшла дуже жирної, то викладіть її на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайвий жир.
Натріть весь сир на тертці. Половину відкладіть, а другу половину помістіть в миску. До твердого сиру додайте майонез і сметану. Все ретельно перемішайте.
Викладіть соус на рибу, гарненько його розрівняйте. Поставте рибу в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Вона повинна запікатися там двадцять хвилин.
Вимийте і подрібніть петрушку і кріп. З'єднайте зелень із залишками натертого на тертці твердого сиру. За п'ять хвилин до готовності риби відкрийте духовку і посипте сиром із зеленню кожен стейк.