Курка під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжна, оригінальна курка під вершковим соусом в домашніх умовах стане відмінним варіантом обіду або вечері. Спробуйте повторити цей простий рецепт на своїй кухні.
Це досить простий рецепт курки під вершковим соусом з солодким і соковитим виноградом. Незвичайне смакове поєднання, яке обов'язково варто спробувати. Філе можна як обсмажити, так і при бажанні запекти в духовці.
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Куряча грудка - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Виноград - За смаком
- Цибулина - 0.5 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Гірчичний - За смаком
1. Підготовчий процес абсолютно нескладний. Цибулину потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками. Вимити, обсушити як слід виноград. Розрізати навпіл або на 3 частини, акуратно видаливши кісточки.
2. Грудки вимити, обсушити паперовою серветкою. Посолити і поперчити з усіх боків. На сковороду налити трохи олії і обсмажити грудку на сильному вогні з двох сторін до появи скоринки. Підготувати форму для запікання, застеливши її пергаментом. Викласти обсмажену грудку і виноград в форму. При бажанні в рецепт приготування курки під вершковим соусом можна додати ще овочі за смаком. Надіслати форму в розігріту духовку і запікати до готовності.
3. На сковороду, в якій обсмажувалася курочка, викласти подрібнену цибулю. Обсмажити його до золотистого кольору. Влити вершки і довести до перших бульбашок. Додати за смаком гірчицю, щіпку солі і перцю. Уварити трохи соус до загусання.
4. Коли грудка готова, її можна перекласти з форми в сковороду. Через пару хвилин курка під вершковим соусом в домашніх умовах буде повністю готова.
5. Подавати до столу курочку можна з улюбленим гарніром або овочами за смаком, наприклад. Ніжне, проготовленія філе виходить дуже соковитим і апетитним.