Копчена сьомга
(покроковий рецепт з фото)
Солена риба - це завжди відмінна закуска з будь-якого приводу, а копчена сьомга в домашніх умовах - ще й делікатес. Приготувати таку рибку можна своїми руками навіть без наявності коптильні.
Така копчена сьомга в домашніх умовах виходить дуже ніжною і смачною, а тонкий аромат копчення їй додасть рідкий дим. Це хороша альтернатива, коли немає домашньої коптильні. Готується сьомга в холодильнику рівно добу, після чого її можна подавати до столу у вигляді холодної закуски.
- Сьомга - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Рідкий дим - За смаком
1. Беремо стейк сьомги і нарізаємо його навпіл. Якщо у вас немає коптильні - не біда, оскільки на допомогу нам прийде рідкий дим. З його допомогою ми за 24 години зробимо копчену рибу, яка за смаком нічим не відрізнятиметься від тієї, яка коптів оригінальним способом.
2. Опускаємо кожен шматок в рідкий дим і даємо трохи рибі полежати в ньому (не більше 5 хвилин).
3. Після цього з усіх боків натираємо кухонної кам'яною сіллю. Солі не бійтеся класти більше, оскільки риба зайвого не візьме.
4. Тепер загортаємо наші шматочки разом в харчову плівку і відправляємо солитися в холодильник рівно на одну добу.
5. Після цього дістаємо сьомгу і нарізаємо тонкими смужками. Сніданок готовий!