Сьомга в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Цією чудовий рецепт сьомги в горщику дозволяє зробити смак цієї і без того благородної риби ще більш вишуканим. Відмінний варіант для романтичного вечора з вашою другою половинкою.
Зараз я розповім вам, як приготувати сьомгу в горщику так, щоб вона просто танула в роті. Насправді, цей чудовий рецепт настільки ідеально поєднав в собі всі інгредієнти, що я навіть не можу описати наскільки ніжним, ароматним і шалено смачним виходить рибне філе. Впевнена, що приготував цю страву, ви неймовірно здивуєте і порадуєте всіх, кому пощастить його спробувати. Але менше слів, більше діла, і ось для вас рецепт сьомги в горщику з фото.
- Сьомга - 600 грам
- Лимон - 1 штука
- Оливки без кісточки в банку - 0, 5 штуки
- Вершки 20% - 0, 5 L
- Сир - 100 грам
- Масло оливкове - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розмарин - За смаком
Філе сьомги нарізаємо на великі шматки, а лимон нарізаємо скибочками.
Далі солимо сьомгу, посипаємо розмарином і перцем, обприскуємо соком лимона, а зверху викладаємо кілька часточок. Тепер на 40 хвилин рибу можна поставити в холодильник, щоб вона просочилася.
На сковороді розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо шматочки риби з кожного боку по 3 хвилини.
Потім викладаємо шматочки філе на дно горщиків.
Додаємо 4-5 оливок в кожен горщик.
Вливаємо вершки так, щоб вони накривали рибу.
І додаємо 1 скибочку лимона.
Розміщуємо горщики в духовку, встановлюємо температуру 200 градусів і готуємо хвилин 15-20.
Для 5 хвилин до готовності дістаємо горщики, відкриваємо і посипаємо тертим сиром. Повертаємо в духовку.
Тим часом подрібнюємо кріп, а коли горщики підійдуть, дістаємо їх і посипаємо свіжою зеленню. Смак виходить просто чудовий. Тому, приємного вам апетиту!