Сьомга на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга - смачна риба і незамінне джерело непроізводімих організмів жирів Омега-3. Пропоную вашій увазі "здоровий" рецепт запеченої на грилі сьомги під соєво-медовим соусом.
Сьомга на грилі - просте і ситне блюдо, яке легко готується і навіть не вимагає гарніру - особисто я його завжди подаю просто зі свіжою зеленню і овочами. Воно не вимагає також тривалого приготування (маринується протягом 15 хвилин) і спеціальних навичок. Ідеальний варіант для пікніка на природі. Отже, рецепт сьомги на грилі - до вашої уваги!
- Сьомга - 1-1, 300 кілограма (можна використовувати будь-яку червону рибу)
- Чорний мелений перець - - За смаком
1. Промийте і поріжте сьомгу на рівні шматочки, кожен по 200-220 г
2. Відміряйте і змішайте по 1/3 klenovogo чашки сиропу (або рідкого меду) і соєвого соусаю
3. У зручній посуді замаринуйте шматки сьомги в маринаді з сиропу і соєвого соусу. Помістіть в холодильник на хвилин 10-15.
4. Дві ложки соєвого соусу і 1/4 klenovogo сироп (меду) прогрійте в соуснику, доведіть до загустіння і зніміть з вогню.
5. Виберіть сьомгу з холодильника, кожен шматок поперчіть свіжомеленим перцем.
6. Змастіть грати соняшниковою або оливковою олією (для цього можна використовувати паперовий рушник), щоб риба не прилипала. Викладіть шматки на решітку (шкірою вгору) і випікайте на грилі.
7. Через три хвилини переверніть шматки сьомги і полийте соусом.
8. Ще через дві хвилини знову переверніть шматочки риби і полийте соусом. Випікайте протягом декількох хвилин.
9. Готову сьомгу подавайте з лимоном або, по бажанню, з зеленим салатом. Приємного!