Сир пармезан в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас багато домашнього молока і хочеться зробити сир будинку, цей рецепт для вас. Експериментуйте і насолоджуйтеся результатом!
Якщо у вас своя ферма, у вас багато молока і вам подобається варити сир будинку - пропоную вам скористатися рецептом і зварити сир пармезан в домашніх умовах. Звичайно, це буде не знаменитий італійський пармезан, адже на батьківщині цього сиру уязика зовсім інші, але що нам заважає спробувати? Отже, розповідаю, як зробити сир пармезан в домашніх умовах.
1. Для сиру нам знадобиться молоко, з якого зняли вершки. Молоко нагріваємо до 30 градусів і вливаємо в нього розведену сичужний закваску. Ми залишаємо в теплому місці хвилин на 30 для заквашування.
2. Коли молоко закисло, розмішуємо вийшов згусток в сироватці, додаємо трішки шафрану для кольору і починаємо нагрівати масу до 45-50 градусів на повільному вогні. Помішуємо весь час.
3. Відокремлюємо вийшов сир від сироватки - проціджуємо через друшляк, застелений марлею.
4. Приблизно через годину, коли основна маса сироватки стече, майбутній сир в марлі укладаємо в форму, а зверху укладаємо невеликий вантаж. Через півгодини вантаж збільшуємо удвічі. Витримуємо під вантажем майже добу. Періодично перевертаємо сир.
5. Приступаємо до засолюванні сиру. Солимо сир сіллю з усіх боків і залишаємо в формі, процес відбувається днів 20. За цей час необхідно сир перевертати.
6. Після того, як сир Просолов, його обскаблівают, обливають гарячою сироваткою. Потім натирають олією і відправляють дозрівати. Дозріває сир від 2 до 5 років. Залежить від терпіння господарів. Під час дозрівання сир періодично змащують маслом.
- Молоко - 10 літрів
- Sиchuzhnaya стартер - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок
- Шафран - 1 грам
- Вода - 1 Склянка (холодна кип'ячена для розведення закваски)
1. Для сиру нам знадобиться молоко, з якого зняли вершки. Молоко нагріваємо до 30 градусів і вливаємо в нього розведену сичужний закваску. Ми залишаємо в теплому місці хвилин на 30 для заквашування.
2. Коли молоко закисло, розмішуємо вийшов згусток в сироватці, додаємо трішки шафрану для кольору і починаємо нагрівати масу до 45-50 градусів на повільному вогні. Помішуємо весь час.
3. Відокремлюємо вийшов сир від сироватки - проціджуємо через друшляк, застелений марлею.
4. Приблизно через годину, коли основна маса сироватки стече, майбутній сир в марлі укладаємо в форму, а зверху укладаємо невеликий вантаж. Через півгодини вантаж збільшуємо удвічі. Витримуємо під вантажем майже добу. Періодично перевертаємо сир.
5. Приступаємо до засолюванні сиру. Солимо сир сіллю з усіх боків і залишаємо в формі, процес відбувається днів 20. За цей час необхідно сир перевертати.
6. Після того, як сир Просолов, його обскаблівают, обливають гарячою сироваткою. Потім натирають олією і відправляють дозрівати. Дозріває сир від 2 до 5 років. Залежить від терпіння господарів. Під час дозрівання сир періодично змащують маслом.