Рецепт Сир пармезан в домашніх умовах фото

Сир пармезан в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На сніданок

Якщо у вас багато домашнього молока і хочеться зробити сир будинку, цей рецепт для вас. Експериментуйте і насолоджуйтеся результатом!

Якщо у вас своя ферма, у вас багато молока і вам подобається варити сир будинку - пропоную вам скористатися рецептом і зварити сир пармезан в домашніх умовах. Звичайно, це буде не знаменитий італійський пармезан, адже на батьківщині цього сиру уязика зовсім інші, але що нам заважає спробувати? Отже, розповідаю, як зробити сир пармезан в домашніх умовах.

1. Для сиру нам знадобиться молоко, з якого зняли вершки. Молоко нагріваємо до 30 градусів і вливаємо в нього розведену сичужний закваску. Ми залишаємо в теплому місці хвилин на 30 для заквашування.

2. Коли молоко закисло, розмішуємо вийшов згусток в сироватці, додаємо трішки шафрану для кольору і починаємо нагрівати масу до 45-50 градусів на повільному вогні. Помішуємо весь час.

3. Відокремлюємо вийшов сир від сироватки - проціджуємо через друшляк, застелений марлею.

4. Приблизно через годину, коли основна маса сироватки стече, майбутній сир в марлі укладаємо в форму, а зверху укладаємо невеликий вантаж. Через півгодини вантаж збільшуємо удвічі. Витримуємо під вантажем майже добу. Періодично перевертаємо сир.

5. Приступаємо до засолюванні сиру. Солимо сир сіллю з усіх боків і залишаємо в формі, процес відбувається днів 20. За цей час необхідно сир перевертати.

6. Після того, як сир Просолов, його обскаблівают, обливають гарячою сироваткою. Потім натирають олією і відправляють дозрівати. Дозріває сир від 2 до 5 років. Залежить від терпіння господарів. Під час дозрівання сир періодично змащують маслом.

  • Молоко - 10 літрів
  • Sиchuzhnaya стартер - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2-3 Ст. Ложок
  • Шафран - 1 грам
  • Вода - 1 Склянка (холодна кип'ячена для розведення закваски)
Якщо у вас своя ферма, у вас багато молока і вам подобається варити сир будинку - пропоную вам скористатися рецептом і зварити сир пармезан в домашніх умовах. Звичайно, це буде не знаменитий італійський пармезан, адже на батьківщині цього сиру уязика зовсім інші, але що нам заважає спробувати? Отже, розповідаю, як зробити сир пармезан в домашніх умовах.

1. Для сиру нам знадобиться молоко, з якого зняли вершки. Молоко нагріваємо до 30 градусів і вливаємо в нього розведену сичужний закваску. Ми залишаємо в теплому місці хвилин на 30 для заквашування.

2. Коли молоко закисло, розмішуємо вийшов згусток в сироватці, додаємо трішки шафрану для кольору і починаємо нагрівати масу до 45-50 градусів на повільному вогні. Помішуємо весь час.

3. Відокремлюємо вийшов сир від сироватки - проціджуємо через друшляк, застелений марлею.

4. Приблизно через годину, коли основна маса сироватки стече, майбутній сир в марлі укладаємо в форму, а зверху укладаємо невеликий вантаж. Через півгодини вантаж збільшуємо удвічі. Витримуємо під вантажем майже добу. Періодично перевертаємо сир.

5. Приступаємо до засолюванні сиру. Солимо сир сіллю з усіх боків і залишаємо в формі, процес відбувається днів 20. За цей час необхідно сир перевертати.

6. Після того, як сир Просолов, його обскаблівают, обливають гарячою сироваткою. Потім натирають олією і відправляють дозрівати. Дозріває сир від 2 до 5 років. Залежить від терпіння господарів. Під час дозрівання сир періодично змащують маслом.

Схожі рецепти