Сибірські баурсаки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите цю приголомшливу казахську випічку, тоді пропоную вам цікавий варіант, як приготувати сибірські баурсаки. Ситні, м'які і дуже смачні.
Щоб повторити цей простий рецепт сибірських Баурсак потрібно зовсім небагато інгредієнтів і вільного часу. А в результаті ви отримаєте близько 50 середніх штук.
1. Для початку розтопіть вершкове масло і з'єднайте з теплим молоком.
2. Додайте цукор і щіпку солі.
3. По одному вбивайте яйця, постійно збиваючи, щоб маса була однорідною.
4. Всипте буквально щіпку дріжджів (велика кількість дріжджів в рецепт приготування сибірських Баурсак не використовується, так що можете обійтися і зовсім без них) і почніть всипати заздалегідь просіяне борошно.
5. Замішуйте тісто, по необхідності додаючи борошно, поки воно не стане м'яким, еластичним і не буде липнути до рук.
6. Тепер розділіть його на 40-50 однакових кульок. Накрийте чистим рушником і залиште приблизно на півгодини.
7. Розігрійте досить велика кількість рослинного масла або жиру.
8. Кожен шматочок тіста розкачати руками в коржик, розтягуючи акуратно тісто пальцями.
9. Опускати в гаряче масло невеликими порціями. У процесі смаження поливати сибірські баурсаки в домашніх умовах маслом зверху.
10. Коли вони стануть рум'яними, перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
11. Перед подачею можна присипати їх цукровою пудрою.
- Молоко - 0.5 L
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 1 щіпка
- Борошно - 1 кілограм (приблизно, скільки тісто візьме)
- Сіль - 1 щіпка
- Жир або рослинне масло - За смаком (для смаження)
1. Для початку розтопіть вершкове масло і з'єднайте з теплим молоком.
2. Додайте цукор і щіпку солі.
3. По одному вбивайте яйця, постійно збиваючи, щоб маса була однорідною.
4. Всипте буквально щіпку дріжджів (велика кількість дріжджів в рецепт приготування сибірських Баурсак не використовується, так що можете обійтися і зовсім без них) і почніть всипати заздалегідь просіяне борошно.
5. Замішуйте тісто, по необхідності додаючи борошно, поки воно не стане м'яким, еластичним і не буде липнути до рук.
6. Тепер розділіть його на 40-50 однакових кульок. Накрийте чистим рушником і залиште приблизно на півгодини.
7. Розігрійте досить велика кількість рослинного масла або жиру.
8. Кожен шматочок тіста розкачати руками в коржик, розтягуючи акуратно тісто пальцями.
9. Опускати в гаряче масло невеликими порціями. У процесі смаження поливати сибірські баурсаки в домашніх умовах маслом зверху.
10. Коли вони стануть рум'яними, перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
11. Перед подачею можна присипати їх цукровою пудрою.