Рецепт Сибірські баурсаки фото

Сибірські баурсаки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка

Якщо ви любите цю приголомшливу казахську випічку, тоді пропоную вам цікавий варіант, як приготувати сибірські баурсаки. Ситні, м'які і дуже смачні.

Щоб повторити цей простий рецепт сибірських Баурсак потрібно зовсім небагато інгредієнтів і вільного часу. А в результаті ви отримаєте близько 50 середніх штук.

1. Для початку розтопіть вершкове масло і з'єднайте з теплим молоком.

2. Додайте цукор і щіпку солі.

3. По одному вбивайте яйця, постійно збиваючи, щоб маса була однорідною.

4. Всипте буквально щіпку дріжджів (велика кількість дріжджів в рецепт приготування сибірських Баурсак не використовується, так що можете обійтися і зовсім без них) і почніть всипати заздалегідь просіяне борошно.

5. Замішуйте тісто, по необхідності додаючи борошно, поки воно не стане м'яким, еластичним і не буде липнути до рук.

6. Тепер розділіть його на 40-50 однакових кульок. Накрийте чистим рушником і залиште приблизно на півгодини.

7. Розігрійте досить велика кількість рослинного масла або жиру.

8. Кожен шматочок тіста розкачати руками в коржик, розтягуючи акуратно тісто пальцями.

9. Опускати в гаряче масло невеликими порціями. У процесі смаження поливати сибірські баурсаки в домашніх умовах маслом зверху.

10. Коли вони стануть рум'яними, перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.

11. Перед подачею можна присипати їх цукровою пудрою.

  • Молоко - 0.5 L
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 1 щіпка
  • Борошно - 1 кілограм (приблизно, скільки тісто візьме)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жир або рослинне масло - За смаком (для смаження)
Щоб повторити цей простий рецепт сибірських Баурсак потрібно зовсім небагато інгредієнтів і вільного часу. А в результаті ви отримаєте близько 50 середніх штук.

1. Для початку розтопіть вершкове масло і з'єднайте з теплим молоком.

2. Додайте цукор і щіпку солі.

3. По одному вбивайте яйця, постійно збиваючи, щоб маса була однорідною.

4. Всипте буквально щіпку дріжджів (велика кількість дріжджів в рецепт приготування сибірських Баурсак не використовується, так що можете обійтися і зовсім без них) і почніть всипати заздалегідь просіяне борошно.

5. Замішуйте тісто, по необхідності додаючи борошно, поки воно не стане м'яким, еластичним і не буде липнути до рук.

6. Тепер розділіть його на 40-50 однакових кульок. Накрийте чистим рушником і залиште приблизно на півгодини.

7. Розігрійте досить велика кількість рослинного масла або жиру.

8. Кожен шматочок тіста розкачати руками в коржик, розтягуючи акуратно тісто пальцями.

9. Опускати в гаряче масло невеликими порціями. У процесі смаження поливати сибірські баурсаки в домашніх умовах маслом зверху.

10. Коли вони стануть рум'яними, перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.

11. Перед подачею можна присипати їх цукровою пудрою.

Схожі рецепти