Сибірські млинці
(покроковий рецепт з фото)
У кожного любителя сибірських млинців є свій рецепт. Пропоную свою версію смачних млинців на молоці.
Приготувати сибірські млинці так само просто, як готувати млинці за звичним для вас рецептом, але є особливості, про які докладно розказано в покроковому рецепті. З заявленої кількості продуктів виходить приблизно 20 млинців, в залежності від діаметра сковороди.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Кип'ячена вода - 700 мілілітрів (в тому числі 500 мл води кімнатної температури, 200 мл крутого окропу)
- Борошно - 500 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте інгредієнти.
Додайте в борошно сіль і соду.
Всипте борошняну суміш в ємність для замішування тіста, влийте 500 мл води кімнатної температури, потім молоко, збийте міксером, після чого влийте 200 мл крутого окропу.
Додайте в тісто яйця, ще раз збийте.
Влийте 3 ст. Ложки рослинної олії, ще раз змішайте міксером.
Тісто має бути, як рідка сметана. Смажте млинці на розігрітій сковороді, яку перед випіканням першого млинця змастіть рослинною олією. Надалі змащувати сковороду не треба, так як тісто вже містить рослинне масло.
Млинці, приготовані за цим рецептом, виходять тонкими, ажурними. Оскільки млинці готувалися без цукру, подавати їх можна як з солодкою, так і з несолодкої начинкою, так, як вам подобається. Всім гарного дня і удачі!