Шпинат з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування
, Вегетаріанське харчування
, Низькокалорійні
, Пісні страви
, Рецепти для схуднення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 15 хв.
Хочу подедіться рецептом і показати як приготувати шпинат з яйцем - дуже просте, корисне і низькокалорійне блюдо, яке можна їсти на сніданок або вечерю. Також його можна подати як закуску.
Опис приготування:
Якщо у вас немає форми для яєчні, то сковороду потрібно дуже добре розжарити і простежити, щоб вона стояла на плиті рівно, тоді яйце не розтечеться і вам вдасться зберегти його круглу форму.
Також можна засмажити яєчню, поклавши на сковороду кільце великий ріпчастої цибулини. Кільце має бути заввишки близько 2-3 сантиметрів. Важливо, щоб його край був рівним, тоді яйце не витече.
- Куряче яйце - 1 штука
- Шпинат - 50 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
Листя шпинату добре вимийте. Закип'ятіть воду і крутим окропом залийте шпинат на 1-2 хвилини. Потім злийте воду і злегка просушіть шпинат.
У сковороду викладіть шпинат, включите середній вогонь. Влийте туди молоко і дабавьте зубчик часнику, роздавлений в чеснокодавке або подрібнений ножем. Протушкувати все, поки молоко не випарується.
На чисту суху сковороду налийте трохи олії і розігрійте. Круглу форму для яішніца покладіть на сковороду і вбийте туди яйце. Нам потрібна рівна кругла яєчня. За смаком посоліть і поперчіть яйце і підсмажте.
На блюдо викладіть подушку з листя шпинату. Щоб все виглядало естетично, намагайтеся викласти шпинат за формою глазуньи. На шпинат акуратно викладіть яйце. Важливо не пошкодити жовток і не дати йому розтектися