Шпинат з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат - це низькокалорійний продукт, при цьому неймовірно корисний і володіє яскравим смаком. А рецепт, як приготувати шпинат з вершками, дуже простий і легкий. Спробуйте зробити на вечерю!
Спочатку потрібно приготувати соус, тому важливим моментом є постійне його помішування щоб уникнути утворення грудочок. Якщо хочете зробити шпинат з вершками дієтичним блюдом, використовуйте знежирене молоко і вершки з низьким відсотком жирності. Таке блюдо чудово підійде для вечері або обіду як гарнір.
- Вершкове масло - 25 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Шпинат - 400 грам
1
Розтопити вершкове масло в сотейнику. Додайте дрібно порізану цибулю і обсмажуйте його до прозорості протягом 5 хвилин.
2
Просійте борошно в сотейник і швидко розмішайте її з цибулею. Смажте протягом 2 хвилин, помішуючи.
3
Тонким струменем вводите молоко, не припиняючи енергійно помішувати вінчиком майбутній соус. Варіть його протягом 5 хвилин, поки він не загусне.
4
Помийте листя шпинату під проточною водою. Потім перекладіть їх в друшляк і обшпарте їх великою кількістю окропу.
5
Наріжте листя на великі частини і відправте в зварений соус. Додайте вершки, перемішайте і підігрійте. При подачі посипте порцію тертим мускатним горіхом.