Рецепт Шпинат з вершками фото

Шпинат з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Овочі , Молочні продукти , Вершки , Молоко , Шпинат
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Шпинат - це низькокалорійний продукт, при цьому неймовірно корисний і володіє яскравим смаком. А рецепт, як приготувати шпинат з вершками, дуже простий і легкий. Спробуйте зробити на вечерю!

Опис приготування:

Спочатку потрібно приготувати соус, тому важливим моментом є постійне його помішування щоб уникнути утворення грудочок. Якщо хочете зробити шпинат з вершками дієтичним блюдом, використовуйте знежирене молоко і вершки з низьким відсотком жирності. Таке блюдо чудово підійде для вечері або обіду як гарнір.

  • Вершкове масло - 25 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Шпинат - 400 грам
1
Розтопити вершкове масло в сотейнику. Додайте дрібно порізану цибулю і обсмажуйте його до прозорості протягом 5 хвилин.
2
Просійте борошно в сотейник і швидко розмішайте її з цибулею. Смажте протягом 2 хвилин, помішуючи.
3
Тонким струменем вводите молоко, не припиняючи енергійно помішувати вінчиком майбутній соус. Варіть його протягом 5 хвилин, поки він не загусне.
4
Помийте листя шпинату під проточною водою. Потім перекладіть їх в друшляк і обшпарте їх великою кількістю окропу.
5
Наріжте листя на великі частини і відправте в зварений соус. Додайте вершки, перемішайте і підігрійте. При подачі посипте порцію тертим мускатним горіхом.

Схожі рецепти