Шкільна піца
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Шкільна піца - одне з улюблених страв дітей. Від звичайної вона відрізняється тільки розміром. В іншому все те ж: і тісто, і начинка, яку ви можете вибирати самі.
Опис приготування:
Піца - італійський пиріг, улюблений багатьма. Він міцно завоював свої позиції на наших обідніх столах. Це відмінна закуска і перекус в будь-який час дня. Приготувати піцу не складає великих труднощів і нехай вона не буде такою ідеальною, як в італійських піцеріях, але на домашньому рівні цілком сподобається вашим дітям.
- Вода - 250 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 5 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 450 грам
- Варена ковбаса - 200 грам
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Сир твердий - 150 грам
- Кетчуп - 50 грам
- Помідор - 2 штуки
Тісто для піци можна купити в магазині або приготувати самим. Це дуже просто. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор, дайте спіниться. Додайте сіль, розтоплене вершкове масло, перемішайте. Поступово всипте просіяне борошно. Замісити тісто.
Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі.
Розділіть тісто на кульки вагою 70-80 грам.
Кожна кулька розкачайте в коржик діаметром 10-15 см.
Змастіть піцу кетчупом або томатною пастою.
Ковбасу наріжте і викладіть на піцу.
Мариновані огірки наріжте тонкими кружальцями і також викладіть на піцу.
Додайте нарізані помідори.
Посипте тертим сиром.
Випікайте піцу в духовці, яку потрібно попередньо розігріти до 175-180 градусів протягом 20-25 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки.
Піца готова. Подавайте гарячої.