Рецепт Шатобріан фото

Шатобріан
(покроковий рецепт з фото)

Гавайська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Всім справжнім шанувальникам м'ясних стейків хочу запропонувати на замітку приголомшливий варіант, як приготувати Шатобріан. Ніжна яловичина, яка тане в роті, і чудовий соус. Це варто спробувати!

Незважаючи на те, що процес в цілому займає досить багато часу, активні дії нескладні. Такий стейк - неймовірно вдалий варіант гарячого блюда. Його подавати до столу можна з улюбленим гарніром або овочами, наприклад. Дуже рекомендую спробувати цей знаменитий варіант приготування м'яса.

  • Яловичина - 600 грам
  • Гриби - 100 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оливкова олія - 4 чайних ложки
  • Коньяк - 2 чайних ложки
  • Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
шатобріан - фото крок 1
1. М'ясо вимийте і добре обсушити. Видаліть зайві плівки і жир.
шатобріан - фото крок 2
2. Загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на ніч. Це робиться для того, щоб м'ясо краще тримало форму під час приготування.
шатобріан - фото крок 3
3. Після акуратно розгорніть, посоліть і поперчіть за смаком з усіх боків.
шатобріан - фото крок 4
4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла.
шатобріан - фото крок 5
5. На сильному вогні обсмажте м'ясо з двох боків до утворення скоринки. Паралельно розігрійте духовку до 230 градусів.
шатобріан - фото крок 6
6. Перекладіть у жароміцних форму і відправте в духовку. Запор 10 до 30 хвилин, в залежності від того, яке м'ясо ви віддаєте перевагу.
шатобріан - фото крок 7
7. Після того як м'ясо готове, перекладіть його на тарілку і укрийте фольгою.
шатобріан - фото крок 8
8. На сковороду, в якій обсмажувалося м'ясо, додайте трохи олії.
шатобріан - фото крок 9
9. Викладіть і обсмажте грибочки, помішуючи, на середньому вогні. Також можна додати трохи часнику.
шатобріан - фото крок 10
10. Влийте на сковороду коньяк і червоне сухе вино. Залиште соус на вогні хвилинки на 3.
Перед подачею відріжте шматочок м'яса і полийте соусом. Смачного!

Схожі рецепти