Шатобріан
(покроковий рецепт з фото)
Всім справжнім шанувальникам м'ясних стейків хочу запропонувати на замітку приголомшливий варіант, як приготувати Шатобріан. Ніжна яловичина, яка тане в роті, і чудовий соус. Це варто спробувати!
Незважаючи на те, що процес в цілому займає досить багато часу, активні дії нескладні. Такий стейк - неймовірно вдалий варіант гарячого блюда. Його подавати до столу можна з улюбленим гарніром або овочами, наприклад. Дуже рекомендую спробувати цей знаменитий варіант приготування м'яса.
- Яловичина - 600 грам
- Гриби - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 4 чайних ложки
- Коньяк - 2 чайних ложки
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. М'ясо вимийте і добре обсушити. Видаліть зайві плівки і жир.
2. Загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на ніч. Це робиться для того, щоб м'ясо краще тримало форму під час приготування.
3. Після акуратно розгорніть, посоліть і поперчіть за смаком з усіх боків.
4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла.
5. На сильному вогні обсмажте м'ясо з двох боків до утворення скоринки. Паралельно розігрійте духовку до 230 градусів.
6. Перекладіть у жароміцних форму і відправте в духовку. Запор 10 до 30 хвилин, в залежності від того, яке м'ясо ви віддаєте перевагу.
7. Після того як м'ясо готове, перекладіть його на тарілку і укрийте фольгою.
8. На сковороду, в якій обсмажувалося м'ясо, додайте трохи олії.
9. Викладіть і обсмажте грибочки, помішуючи, на середньому вогні. Також можна додати трохи часнику.
10. Влийте на сковороду коньяк і червоне сухе вино. Залиште соус на вогні хвилинки на 3.
Перед подачею відріжте шматочок м'яса і полийте соусом. Смачного!
Перед подачею відріжте шматочок м'яса і полийте соусом. Смачного!