Рецепт Шатобріан фото

Шатобріан
(покроковий рецепт з фото)

Гавайська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Всім справжнім шанувальникам м'ясних стейків хочу запропонувати на замітку приголомшливий варіант, як приготувати Шатобріан. Ніжна яловичина, яка тане в роті, і чудовий соус. Це варто спробувати!

Опис приготування:

Незважаючи на те, що процес в цілому займає досить багато часу, активні дії нескладні. Такий стейк - неймовірно вдалий варіант гарячого блюда. Його подавати до столу можна з улюбленим гарніром або овочами, наприклад. Дуже рекомендую спробувати цей знаменитий варіант приготування м'яса.

  • Яловичина - 600 грам
  • Гриби - 100 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оливкова олія - 4 чайних ложки
  • Коньяк - 2 чайних ложки
  • Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
шатобріан - фото крок 1
1. М'ясо вимийте і добре обсушити. Видаліть зайві плівки і жир.
шатобріан - фото крок 2
2. Загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на ніч. Це робиться для того, щоб м'ясо краще тримало форму під час приготування.
шатобріан - фото крок 3
3. Після акуратно розгорніть, посоліть і поперчіть за смаком з усіх боків.
шатобріан - фото крок 4
4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла.
шатобріан - фото крок 5
5. На сильному вогні обсмажте м'ясо з двох боків до утворення скоринки. Паралельно розігрійте духовку до 230 градусів.
шатобріан - фото крок 6
6. Перекладіть у жароміцних форму і відправте в духовку. Запор 10 до 30 хвилин, в залежності від того, яке м'ясо ви віддаєте перевагу.
шатобріан - фото крок 7
7. Після того як м'ясо готове, перекладіть його на тарілку і укрийте фольгою.
шатобріан - фото крок 8
8. На сковороду, в якій обсмажувалося м'ясо, додайте трохи олії.
шатобріан - фото крок 9
9. Викладіть і обсмажте грибочки, помішуючи, на середньому вогні. Також можна додати трохи часнику.
шатобріан - фото крок 10
10. Влийте на сковороду коньяк і червоне сухе вино. Залиште соус на вогні хвилинки на 3.
Перед подачею відріжте шматочок м'яса і полийте соусом. Смачного!

Схожі рецепти