Рецепт Шашлики з курки фото

Шашлики з курки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Птах , Курка , Помідор , Часник , Цибуля
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Страви на шпажках , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Прийшла весна, а значить, час приготувати смачне м'ясо на відкритому вогні. Я розповім вам, як приготувати шашлики з курки по споконвічно турецькому рецептом. Рецепт дуже простий, але результат вас здивує.

Опис приготування:

У Туреччині курячий шашлик часто подається разом зі смаженою яловичиною та ягням, щоб запропонувати альтернативу тим, хто віддає перевагу більш легкі закуски. Секрет справжньої турецької шашлику - це якість м'яса і аромат, який дають спеції для маринаду. Цей рецепт базового курячого шашлику містить простий маринад, його можна ускладнити, додаючи інгредієнти на свій смак. Ви також можете додати овочі: баклажани, солодкий перець, і подати їх як гарнір до курячого шашлику.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Йогурт - 1/2 склянки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - по 1 Ст. Ложок (чорний мелений перець, паприка, орегано)
  • Черрі - 10 штук
1
Вимийте курку під проточною водою і обсушити рушником. Розріжте м'ясо на шматочки зі стороною 7-10 см.
2
Видавіть сік з цибулі та часнику. Для цього натріть їх на крупній тертці, покладіть м'якоть в марлю і притисніть ложкою.
3
У скляному посуді змішайте цибульний і часниковий сік, йогурт, олія, томатну пасту і приправи. Додайте курку і перемішайте. Залиште маринуватися в холодному місці не менше 4 годин.
4
Коли курка добре замаринується, нанизайте її шматочки на шпажки на невеликій відстані один від одного, чергуючи з помідори. Посипте майбутній шашлик сіллю і покладіть на гриль або мангал. Рівномірно прожарьте курку з усіх боків протягом 10-12 хвилин.

Схожі рецепти