Шашлик зі свинини на вині
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний і смачний свинячий шашлик гідно оцінять справжні м'ясоїди і не тільки. Можете зробити шашлик з яловичини або курячий. Сьогодні розповім, як приготувати шашлик зі свинини на вині.
Для приготування можна використовувати домашній гриль (спеціальна сковорода) або обсмажити на решітці на відкритому вогні. Розповім і покажу обидва варіанти приготування. У цьому рецепті використовую солодке японське вино (мірі). Шашлик перед обсмажуванням мариную 30 хвилин (невеликі шматочки), якщо готуєте на відкритому вогні і шматочки побільше, то залиште його довше.
- Свинина (плече) - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Імбир (корінь) - За смаком(1 чайна ложка)
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Корейська соєва паста - 2 Ст. Ложки (можна обійтися без неї)
- Мірі - 2-3 Ст. Ложок (рисове вино)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка (для сковороди)
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Рисовий сироп - 2 Ст. Ложки
1. Наріжте цибулю дуже дрібним кубиком, измельчитечасник, а корінь імбиру натріть на тертці. У миску викладіть цибулю, часник, імбир, соєву пасту, Мірі, рисовий сироп, кунжутну олію, сіль і перець, гарненько перемішайте.
2. Вимийте свинину і наріжте тонкими скибочками, як на фото, потім додайте до маринаду.
3. Гарненько перемішайте весь вміст миски, накрийте її плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 30 хвилин.
4. Дерев'яні шпажки вимочіть у воді, потім розподіліть на 4 штуках свинячий шашлик.
5. Якщо обсмажуєте на грилі, то розігрійте гриль з рослинним маслом, викладіть шашлик і обсмажуйте приблизно по 5 хвилин на кожній стороні до утворення золотистої скоринки.
6. Якщо обсмажуєте на відкритому вогні (на газовому пальнику), шашлик на шпажках викладіть в сітку, обсмажуйте до рум'яного кольору з кожного боку (приблизно по 4-5 хвилин на одну сторону).
7. Приберіть шашлик з вогню і відразу подавайте до столу, поки він ще гарячий.