Шашлик з гірчицею і майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик з гірчицею і майонезом - мій улюблений варіант шашлику. Тільки з таким маринадом шашлик виходить дуже соковитим і ніжним. Зверху утворюється пікантна скоринка з маринаду - супер смачно!
Цей рецепт шашлику мені подобається саме завдяки пікантному смаку маринаду. Не бійтеся, що м'ясо вийде дуже гострим через гірчиці, під час приготування гострота піде, залишиться лише шикарний смак. Ще один плюс цього рецепту - м'ясо можна довго не маринувати. Я використовую свинячу шийку, вона спочатку ніжна, а маринад обволікає кожен шматочок м'яса, запечіть разом з ним, тому маринуватися м'яса практично не потрібно. Про це шашлику дійсно можна сказати "пальчики оближеш", раджу вам перевірити це!
- Свиняча шийка - 800-900 грам
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Свинячу шийку поріжте на невеликі шматки. Я ріжу не крупніше, щоб мяско швидше присмажився.
Майонез змішайте з гірчицею. Я використовую 2 виду гірчиці - звичайну гостру і американську. Так смак виходить цікавіше і багатше.
М'ясо посоліть і додайте до нього суміш майонезу і гірчиці.
Гарненько перемішайте.
Затягніть миску харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 1 час. Цей рецепт мені подобається тим, що готувати шашлик можна дуже швидко, оскільки м'ясо швидко набирається смаком і ароматом свого маринаду і стає дуже ніжним.
Смажити шашлик в цей раз я буду на решітці. Коли вугілля для шашлику будуть готові, викладіть м'ясо на решітку і смажте до готовності. З таким маринадом м'ясо занадто сильно не зготується і не буде дуже темним.
Коли зверху м'ясо знайде гарний золотистий колір, а всередині буде прозорий сік, м'ясо можна знімати і подавати до столу. Смачного!