Шашлик в казані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт шашлику в казані родом з Узбекистану. Принаймні так стверджує мій сусід - узбецький татарин, завдяки якому ми і дізналися смак і рецепт цієї страви.
Як ви бачите - рецепт приготування шашлику в казані простий, найскладніше в цьому процесі - підтримувати правильний вогонь під казаном. Звичайно, можна приготувати шашлик в казані і в домашніх умовах - але… Не знаю як для вас, а для мене обов'язковою умовою для шашлику є наявність багаття і свіжого повітря Шашлик в казані виходить більш соковитий і ніжний, ніж звичайна варіація цього блюда, т.К. М'ясо не обсмажується і не засушувати на сильних вугіллі, а навпаки - нудиться під кришкою і тому виходить ідеально соковитим і м'яким.
- М'ясо - 1, 5 кілограма (баранина, свинина, яловичина - будь-який)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гострий перець - 1 штука (якщо не любите гостре, тоді менше)
- Зіра - 2 чайних ложки
- Цибуля - 1 кілограм
- Сало - 100-150 грам
- Зелень кропу, кінзи - 100 грам
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
М'ясо порізати на шматочки такої величини, як ви зазвичай нарезаете для шашликів. Посолити, посипати перцем і зирой.
Цибулю почистити і нашаткувати кільцями або півкільцями. Помити і нарізати зелень кінзи і кропу( або який вам подобається)
Нарізаємо сало шматочками( якщо у вас нежирне м'ясо) і викладаємо на дно вже нагрітого на багатті казана.
Поверх сала укладаємо шматочки м'яса.
Присипаємо м'ясо шаром цибулі і посипаємо нарізаною зеленню. Потім - знову шар м'яса, лука і так чергуємо, поки не закінчаться всі наявні у нас інгредієнти:) Якщо вам подобається остренький смак шашлику - зверху покладіть стручок червоного гострого перцю.
Накриваємо м'ясо в казані кришкою або мискою так, щоб вона щільно причинила м'ясо. Якщо ваша кришка недостатньо важка і пар при готуванні може її піднімати - покладіть зверху на неї вантаж.
Готуємо шашлик на повільному вогні. Головне - НЕ прогавити момент, коли м'ясо почне присмажуватися - шкварчать. Тоді знімаємо кришку і перемішуємо м'ясо. Закриваємо знову кришкою і готуємо ще хвилин 5-10.