Шашлик на сковороді з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам захотілося шашлику, а на вулиці дощ і негода - не впадай у відчай. За допомогою цього рецепта можна приготувати смачний шашлик на сковороді.
Не завжди є можливість посмажити шашлики на природі, то погода заважає, то брак часу. Але вихід є - скористайтеся рецептом приготування шашлику на сковороді з баранини. Шашлик, приготований на сковороді за смаковими якостями практично нічим не поступається тому, який приготовлений на вугіллі. Єдина відмінність - відсутність запаху диму. Але це не причина для того, щоб не готувати шашлик на сковороді. Отже, розповідаю, як приготувати шашлик на сковороді з баранини.
1. Для приготування шашлику на сковороді найкраще підійде грудинка або корейка. М'ясо необхідно вимити, злегка обсушити.
2. Нарізаємо м'ясо шматочками по 50-60 грам.
3. Цибуля чистий, нарізаємо кільцями.
4. Складаємо в глибокий посуд підготовлене м'ясо, цибуля. Солимо і перчимо. Можна додати і інші спеції. Все це добре перемішуємо і заливаємо гранатовим соком. Ставимо в холодильник години на півтора-два.
5. Нанизуємо м'ясо на шпажки і смажимо на вершковому маслі. Спочатку краще обсмажити м'ясо на великому вогні, до утворення рум'яної скоринки, а потім вогонь зменшити. Шашлики необхідно весь час повертати, щоб вони обсмажувалися рівномірно з усіх боків.
6. Коли ви обсмажити все шашлики, складіть їх один на одного в сковороду і підлі в неї трохи води. Закрийте кришкою і доведіть до готовності шашлики хвилин 20.
Смачного вам шашлику!
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сік гранатовий - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
1. Для приготування шашлику на сковороді найкраще підійде грудинка або корейка. М'ясо необхідно вимити, злегка обсушити.
2. Нарізаємо м'ясо шматочками по 50-60 грам.
3. Цибуля чистий, нарізаємо кільцями.
4. Складаємо в глибокий посуд підготовлене м'ясо, цибуля. Солимо і перчимо. Можна додати і інші спеції. Все це добре перемішуємо і заливаємо гранатовим соком. Ставимо в холодильник години на півтора-два.
5. Нанизуємо м'ясо на шпажки і смажимо на вершковому маслі. Спочатку краще обсмажити м'ясо на великому вогні, до утворення рум'яної скоринки, а потім вогонь зменшити. Шашлики необхідно весь час повертати, щоб вони обсмажувалися рівномірно з усіх боків.
6. Коли ви обсмажити все шашлики, складіть їх один на одного в сковороду і підлі в неї трохи води. Закрийте кришкою і доведіть до готовності шашлики хвилин 20.
Смачного вам шашлику!