Справжній шашлик з баранини
(покроковий рецепт з фото)
В маринаді для цього шашлику використовується мінімум спецій, щоб підкреслити справжній смак і аромат баранячого м'яса. У приготуванні немає нічого складного, спробуйте самі.
М'ясо для баранячого шашлику будемо маринувати в цибульному маринаді. Для цього поріжте 4 цибулини півкільцями і розімніть їх з сіллю. Змішайте цибулю з шматками м'яса, додайте перець і перемішайте. Решта цибулю поріжте товстими кільцями. Викладіть в посуд для маринування частина кілець цибулі, потім частина м'яса, додайте лавровий лист, потім повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з лука. Залиште маринуватися на 12 годин. Перед смаженням шашликів приготуйте винну заправку. Для цього змішайте вино, соєвий соус і оливкове масло і добре збийте пензликом. Нанизати м'ясо на шампура чергуючи з кільцями цибулі і смажте до готовності, періодично змащуючи винної заправкою. Відразу подавайте на стіл. Смачного!
- Баранина - 1, 2 кілограма
- Цибуля - 8 штук
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль, перець - За смаком