Паска справжній
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати справжній паску. Рецепт досить трудомісткий. Проте приготування явно того варто. Виходить просто чудова на смак великодня випічка!
Це один з найбільш класичних і затребуваних рецептів оригінального паски. У ньому ми використовуємо цукати, мигдаль і коньяк - такий секрет неповторного смаку. Багато господинь приписують даний рецепт до найулюбленіших і "золотим" . Важливо використовувати в рецепті тільки свіжі дріжджі, тоді випічка вийде дійсно приголомшливою і апетитною!
- Молоко - 1, 5 склянки
- Жовтки - 10 штук
- Білки - 3 штуки
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукати - 25 грам
- Мигдаль - 75 грам
- Коньяк - 25 грам
- Лимонна цедра - 3 чайних ложки
- Настоянка шафрану - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Для початку приготуємо опару. Для цього в кипляче молоко насипаємо 100г. Борошна. Потім в іншому посуді розводимо дріжджі в теплому молоці. Ми залишаємо масу на десять хвилин.
Змішуємо обидві суміші і залишаємо підніматися на годину.
У мисці збиваємо цукор і жовтки. Так, щоб суміш стала білою за кольором.
1/2 частина желтковой маси виливаємо в нашу опару. Потім насипаємо 250 г. Борошна. Вимішуємо тісто, і залишаємо його в теплі на годину.
Збиваємо в глибокому посуді сіль разом з білками. Повинна вийти пишна біла піна.
У тісто викладаємо інші жовтки, потім вводимо білкову суміш, акуратно перемішуємо. Після чого всипаємо 500г. Борошна і вимішуємо густе тісто. У каструлі топимо вершкове масло на повільному вогні. Додаємо його до нашого тесту. І даємо піднятися отриманої суміші.
Поки тісто піднімається, змішуємо в мисці горіхи з цукатами та родзинками. Перемішуємо їх з невеликою кількістю борошна.
Коли тісто підніметься, додаємо в нього цукати з родзинками і горіхами. Тісто розкладаємо по формах для випічки. Змащуємо жовтком. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо від півгодини до 45 хвилин, в залежності від ваги паски. Готові паски прикрашаємо глазур'ю зі збитим білком і посипаємо прикрасами. Смачного!