Вірменський торт «мікадо» справжній
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі-то я патріот своєї Батьківщини і люблю її кухню, традиції та звичаї. Але є такі страви, які з першої спроби западають в пам'ять. Ось, як приготувати вірменський торт "мікадо" справжній.
Справжній вірменський торт повинен бути в першу чергу солодким. До того ж, він зазвичай виходить жирним. Ці два поєднання визначають, наскільки торт справжній. В традиційний "мікадо" не кладуть маргарин. Тільки натуральне вершкове масло. Ну і, звичайно, згущене молоко. Воно обов'язково повинно бути вареним! Коржі повинні бути сметанно-олійними, а крем - олійно-шоколадним. Верхівку, як правило, теж прикрашають шоколадом.
- Борошно - 1 кілограм
- Крем - 500 грам
- Молоко - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Згущене молоко варене - 2 штуки
- Вершкове масло - 700 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Шоколад темний - 100 грам
- Розпушувач - 20 грам
Я буду користуватися кухонним комбайном, з його допомогою дуже зручно збивати різні суміші. Ви ж можете взяти міксер або блендер. Razbivaem яйця, відокремивши жовтки від білків. Жовтки нам потрібні для крему, трьох штук буде достатньо. Якщо хочете більше крему, беріть 4-5 жовтків і відповідно збільшуйте дозу інших інгредієнтів. Збиваємо жовтки зі склянкою цукру.
У збиті жовтки з цукром доливаємо 400 мл молока і збиваємо. Потім насипаємо 4 ст. Ложки какао. Ще раз все збиваємо до однорідної маси. Переливаємо цю суміш в каструлю, нагріваємо, помішуючи, до 90 градусів. Потім охолоджуємо.
Відкриваємо пару банок вареного згущеного молока. Якщо ви її не знайшли в магазині, зваріть її самі. Для цього потрібно покласти банки в каструлю з водою і варити на слабкому вогні протягом 4-х годин. Збиваємо 500 грам вершкового масла з вареним згущеним молоком.
Охолоджений шоколадний крем на молоці виливаємо в збиту масу з вареного згущеного молока з вершковим маслом. Збиваємо гарненько, ставимо в холодильник. Нехай крем трохи застигне.
Як ви зрозуміли, крем ми зробили і відставили. Тепер беремося за тісто. Знову нам знадобиться вершкове масло. Що, вірменський торт небезпечний для фігури, але в цьому також секрет його приголомшливого смаку! Збиваємо розм'якшене вершкове масло з яйцями.
Далі викладаємо сметану в ємність для збивання. Перекладаємо туди ж збиті яйця з маслом. Збиваємо. Кладемо просіяне борошно, збиваючи безперервно на невеликій швидкості. Коли суміш почне густіти, перекладаємо тісто на стіл.
Замішуємо гладке тісто, який мав би липнути до рук. Поділяємо куля на кілька невеликих грудочок. Має вийти близько 10 штук. Скачує кульки однакового розміру.
Присипаємо стіл борошном, беремо качалку, розгортаємо кожну кульку тесту до найтоншого стану. Тільки дивіться, щоб тісто не розповзалося. Застеляємо пергаментним папером, викладаємо туди тісто. Випікаємо в духовці при 180 градусах близько 7-10 хвилин, до золотистого кольору.
Готові коржі охолоджуємо. Якщо хочете домогтися рівності, тоді краще відразу подрежьте коржики по колу, поки вони ще м'які. Остиглі коржі змащуємо кремом з холодильника. Я ще вирішила промазати торт з боків.
Останні завершальні штрихи. У нас залишилася невикористаною плитка темного шоколаду. Її можна розтопити, полив вийшла шоколадною глазур'ю торт, а можна просто потерти її на дрібній тертці і обсипати таким чином весь наш торт. Ось такий він у розрізі красивий. Смачного!