Вірменський торт «мікадо»
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що вірменська кухня славиться тільки шашликами та іншими м'ясними стравами? А ось і ні, сьогодні доведу вам це! розповідаю, як приготувати справжній вірменський торт «Мікадо».
Торт готується з тонких коржів, які укладаються стопкою і промазиваются кремом. Перед подачею на стіл його потрібно настояти при кімнатній температурі добу, щоб крем добре просяк всі коржі. Прикрашають торт горіхами і шоколадним кремом. Спробуйте!
- Жовток - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Какао - 6 Ст. Ложок(4 столові ложки для крему, 2 столові ложки для глазурі)
- Згущене молоко варене - 550 грам
- Вершкове масло - 440 грам(340 грам для крему, 100 грам для коржів)
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 1, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Вершки - 1, 5 склянки (жирні)
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Горіхи - За смаком
1
Насамперед приготуйте крем: в чашу міксера викладіть жовтки, додайте цукор і збийте. Потім влийте молоко і додайте какао, гарненько все перемішайте, щоб маса була однорідна і без цукрових крупинок.
2
Встановіть суміш на водяну баню і безперервно перемішуйте лопаткою, не доводьте суміш до кипіння, інакше яйця згорнуться. Приберіть миску з лазні і залиште для охолодження.
3
Тим часом, збийте вершкове масло до утворення пухнастої маси, потім в два заходи додайте варене згущене молоко, гарненько перемішуючи кожного разу.
4
На останньому етапі приготування влийте охолоджений заварний крем і перемішайте, відкладіть масляний крем в сторону.
5
Тепер займемося тестом: розм'якшене вершкове масло збивайте 1 хвилину за допомогою міксера. В іншій мисці збовтайте яйця і додайте їх до маслу.
6
Змішайте сметану і соду, потім перекладіть в чашу міксера, в два заходи просійте борошно і замісіть тісто.
7
Розділіть отриманий кому тесту на 13 частин, накрийте їх плівкою і починайте працювати з кожним окремо.
8
Розкачайте кожну кульку тесту в коло за бажаним діаметру торта, але не дуже тонко, потім випікайте по черзі в розігрітому до 200 градусів духовці по 4-6 хвилин. Кожен спечений корж відразу ображати, щоб краю були рівними.
9
Ще теплий корж змастіть кремом, потім покладіть на нього другий корж і продовжуйте таким чином збирати торт, промажьте боки і верх торта.
10
Накрийте торт плівкою і поставте на нього невеликий вантаж, залиште при кімнатній температурі на добу.
11
Збийте вершки, какао і цукрову пудру для глазурі. Покрийте тонким шаром глазурі верхівку і сторони торта, а решту перекладіть в кондитерський мішок і прикрасьте торт, додайте горіхи і подавайте його до столу.