Торт «Nutella» вірменський
(покроковий рецепт з фото)
Знайшла цей рецепт зовсім випадково на просторах інтернету, коли шукала десерти без випічки, так як до мене ось-ось повинні були забігти подружки на чай, а часу на "метушню" з тестом не було.
Чому цей торт без випічки вважається саме вірменським, для мене насправді загадка. Але знайшла я його в якраз-таки серед вірменських десертів. Готовий торт перед подачею можна політ шоколадною глазур'ю або будь-яким іншим топінгом, а також прикрасити шматочками фруктів або ягодами. Загалом, ви поки запам'ятайте, як приготувати торт "нутелла" вірменський, щоб при нагоді обов'язково його приготувати. Але будьте обережні: він дуже солодкий
- Печиво "марія" - 36 штук
- Вершкове масло - 55-60 грам (або 1/4 склянки 250 мл в розтопленому вигляді)
- Згущене молоко - 2/3 склянки (об'ємом 250 мл)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Nutella - 1/2 склянки (можна взяти аналог іншого бренду)
- Шоколадні дропси - 1/2 склянки
1
Покладіть печиво в великий пакет. Розкришіть їх (зручно робити це за допомогою качалки) до утворення маленьких шматочків (але не до крихти). Відставте поки в сторону.
2
У глибокій ємності змішайте згущенку, какао, цукрову пудру, розтоплене вершкове масло, шоколадні дропси і нутеллу.
3
Поставте цю тарілку в мікрохвильовку приблизно на одну хвилину. Всі інгредієнти розтануть і їх можна буде без праці перемішати.
4
Перемішуємо.
5
Тепер поступово додаємо шматочки печива і перемішуємо.
6
Застелите будь-яку роз'ємну форму для випічки папером для випічки або харчовою плівкою. Акуратно викладіть туди масу. Утрамбуйте її.
7
Потім закрийте форму з "тестом" харчовою плівкою і поставте майбутній тортик в холодильник або морозильну камеру, поки він не "схопиться" остаточно.