Торт «Nutella» (supershokoladnиy)
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково подивіться, як приготувати торт "нутелла" . Він сподобається не тільки дітям, але і дорослим! З таким тортом впорається навіть новачок на кухні, так що сміливо приступайте!
Такий торт можна сміливо назвати самим шоколадним з усіх, які можна уявити. Шоколадна паста "нутелла", чорний шоколад і какао роблять його мрією кожної ласуни! Для випічки бісквітів раджу вам використовувати форму діаметром 20 см, тоді коржі вийдуть оптимальними по висоті. Прикрасити такий торт можна кремом, шоколадом, шоколадною стружкою або крихтою з коржів, підійде все! За бажанням додайте трохи горіхів в крем, вийде неймовірно апетитно!
- Борошно - 260 грам
- Цукор - 230 грам
- Какао - 50 грам
- Рослинна олія - 125 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Чорний шоколад - 200 грам
- Шоколадна паста - 200 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Кава - 100 мілілітрів
- Кефір - 200 мілілітрів
1. Просіяне борошно змішайте з цукром, какао, розпушувачем і содою. Заваріть міцну каву, дайте йому охолонути. Додайте до сухих інгредієнтів яйця, кефір, кава, рослинне масло і перемішайте суміш міксером протягом хвилини.
2. Форму застеліть пергаментом, розділіть тісто на три рівні частини, испеките три коржа в разогретой до 170 градусів духовці (по 30 хвилин на кожен).
3. Залиште коржі в формі на 5 хвилин, після чого вийміть їх. Дайте коржам охолонути, зріжте верхівки і розкришите їх. Для крему чорний шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі, дайте йому охолонути до кімнатної температури.
4. М'яке вершкове масло і шоколадну пасту кімнатної температури збийте міксером протягом декількох хвилин. Додайте теплий шоколад і збийте на низькій швидкості міксера до однорідності.
5. Перемажьте коржи, боки і верх торта кремом. Бока обсипте крихтою з верхівок. Прикрасьте торт кремом, що залишився і відправте в холодильник на 6-8 годин. Смачного!