Торт «мікадо»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний торт "мікадо" сподобається всім любителям солоденького. Він готується на основі коржів і солодкого крему зі згущеним молоком і какао. Ідеальний десерт на святковий стіл. Рекомендую!
Приготуємо торт "мікадо" в домашніх умовах. Насамперед потрібно приготувати м'яке тісто, розділити його на 7 частин. З кожної частини сформувати корж і випекти коржі. Окремо приготувати солодкий крем. Прошаровуються кремом коржі і формуємо торт, верхівку присипаємо тертим шоколадом. Ставимо торт в холодильник, через 8 годин можна їсти! хай щастить!
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 500 грам(250 грам - в тісто, 250 грам - для крему)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Шоколад темний - 100 грам
- Яйця - 2 штуки (жовтки)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Цукор ванільний - 2 чайних ложки
- Какао-порошок - 3 чайних ложки
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
Збиваємо сметану з розм'якшеним вершковим маслом.
Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішайте і замісіть тісто. Розкачайте тісто і розділіть його на 7 частин, кожну частину скачайте в кулю і помістіть в холодильник під плівку на 1 час.
Форму для випічки змащуємо маслом і поміщаємо в неї одну частину тіста. Розминаємо її руками в коржик. Випікаємо в духовці 10 хвилин, температура 200 градусів. Корж остудіть і акуратно перекладіть на тарілку.
Всього випікаємо 7 коржів.
Приготуємо крем. Змішайте цукрову пудру з какао, жовтками і ванільним цукром. Додайте вершкове масло і ретельно перемішайте. В кінці додайте згущене молоко і збийте все до отримання однорідної маси.
Отримані кремом змащуємо все коржі, викладаючи їх один на одного.
Зверху присипаємо торт тертим шоколадом, ставимо в холодильник для застигання на 8 годин.
Смачного!