Торт «Кудряш»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати не тільки смачний, але і красивий торт, для цього необов'язково бути видатним кулінаром. Я розповім, як приготувати торт "кудряш" - милий на вигляд і дуже апетитний.
Пропоную вашій увазі цікавий рецепт торта "кудряш" з фото. Приготування його не займе багато часу, зате він точно приверне увагу всіх гостей і близьких.
- Борошно - 400-500 грам
- Яйце - 8 штук
- Цукор - 2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Згущене молоко варене - 350 грам
- Вершкове масло - 200 грам
1. Для початку необхідно відокремити білки від жовтків. Зробити це потрібно акуратно, щоб в білок не потрапила навіть крапелька жовтка.
2. За допомогою міксера або віночка збити жовтки.
3. В процесі додавати цукор невеликими порціями.
4. Окремо потрібно збити білки, додавши дрібку лимонної кислоти або сік лимона.
5. Акуратно з'єднати з жовтками і всипати трохи соди або розпушувача.
6. Поступово додати борошно і зробити однорідне тісто без грудочок.
7. Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.
8. Рецепт приготування торта «Кудряш» передбачає два коржа, один з яких буде шоколадний. У форму вилити половину тіста і відправити в розігріту духовку хвилин на 40-50.
9. Готовий корж викласти на тарілку і дати йому добре охолонути.
10. У другу половину тіста додати какао і відправити в духовку.
11. Для приготування крему необхідно з'єднати розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком і ретельно збити.
12. Остиглі коржі розрізати навпіл.
13. З внутрішньої частини зрізати трохи коржа для прикраси.
14. На тарілку викласти корж і змастити його кремом. Чергуючи білий і шоколадний корж, зібрати торт.
15. Прикрасити зверху крихтою, імітуючи кучері. Щоб торт добре просочився його необхідно залишити мінімум на 5-6 годин, а вже після подавати до столу.