Справжній київський торт
(покроковий рецепт з фото)
Київський торт - це солодкий символ столиці України. Він давно знайшов своїх шанувальників, тому я пропоную правильний рецепт, як приготувати справжній київський торт вдома з правильних продуктів!
З горіхів переважно взяти кешью або фундук.
У рецепті вказано кількість продуктів на 2 коржа. Але якщо у вас тільки 1 форма для випічки, беріть по 1/2 норми продуктів і готуйте коржі по черзі.
Прикрашати торт можете на свій розсуд, але рожевим, зеленим і блакитним кольорами.
- Яйця - 8 штук
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 200 грам
- Горіхи - 2 склянки
- Картопляний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Олія - 200 грам (крем 1)
- Згущене молоко - 200 грам (крем 1)
- Олія - 300 грам (крем 2)
- Цукрова пудра - 130 грам (крем 2
) - Какао - 3 Ст. Ложки (крем 2)
- Ваніль - 1 щіпка
1. Горіхи підсушіть на сковороді з товстим дном або в духовці. Але вони не повинні підсмажитися. Потім подрібніть їх блендером у велику крихту.
2. Яйця потрібно взяти охолоджені. Додайте до 4 білків дрібку солі, збийте в густу піну. Потім влийте 0, 5 чайної ложки лимонного соку і частинами вводите цукор (100 грам), він повинен повністю розчинитися.
3. У збитий білок відправте половину охолоджених горіхів і 2 ст. Ложки крохмалю. Перемішайте силіконової або дерев'яною лопаткою повільно і в одному напрямку.
4. Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть білок в центр. Акуратно розрівняйте всю масу, щоб вона нещільно прилягала до країв.
5. Поставте бізі в холодну духовку, включите 100-150 градусів (чим сильніше духовка - тим менше градусів). Випікається від 2 до 2, 5 годин на конвекції. Двері духовки не закривайте, залиште щілину. Після випікання годину не виймайте корж з духовки.
6. Для приготування першого крему м'яке вершкове масло збийте міксером, поки воно не посвітлішає і не стане повітряним. Згущене молоко додавайте в кілька прийомом, збиваючи міксером.
7. Для приготування другого крему також збивайте 5 хвилин м'яке вершкове масло, щоб воно стало пишним і світлим. Потім додайте ваніль і частинами вводите цукрову пудру, збиваючи все міксером.
8. Готовий крем розділіть на кілька частин для прикраси білого, кольорового і шоколадного кольору. У частину крему просійте какао, перемішайте міксером. Ще частина розділіть і змішайте з барвниками червоного, зеленого і синього кольору.
9. Безе має постояти 5-6 годин, щоб повністю висохнути. Верхній шар зріжте ножем, щоб вийшла рівна поверхня. А крихти подрібніть руками, вони підуть на прикрасу боків торта.
10. Блюдо для торта змастіть кремом зі згущеним молоком, щоб торт НЕ "їздив" . Поставте перший корж, викладіть весь крем зі згущеним молоком рівним шаром. На нього поставте другий корж, злегка притисніть, щоб вирівнявся шар крему.
11. Шоколадним кремом змастіть другий корж і все боки торта. Присипте боки крихтою. Залишки шоколадного крему перекладіть в кондитерський мішок, прикрасьте торт по периметру.
12. Закінчите оформлення торта кольоровим і білим кремом. Ось така краса!