Домашній торт «Київський»
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто вже знає, як приготувати домашній торт "київський", смачний торт, незабутній смак якому надають повітряне хрустке безе з горіхами, ніжний вершковий крем і злегка вологі коржі.
"київський" торт, приготований за ГОСТом, один з найпопулярніших і смачних. Цей торт можна сміливо назвати вишуканою випічкою, так як ніжне, повітряне та хрустке безе в поєднанні з горіхово-масляним кремом роблять торт дійсно незабутнім. Горіхи кешью можна замінити фундуком, але обов'язково злегка обсмажте їх на сухій сковороді, їх смак значно покращиться. Також настійно рекомендую витримати білки при кімнатній температурі добу перед приготуванням торта.
- Білок курячого яйця - 200 грам
- Цукор - 435 грам(235 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Ванільний цукор - 20 грам(10 г - в тісто, 10 г - в вершках)
- Борошно - 45 грам
- Горіхи кешью - 150 грам
- Вершкове масло 82% - 250 грам
- Какао - 10 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
1. Для 24 години перед приготуванням коржів білки помістіть в чисту миску, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі. Горіхи злегка обсмажте, остудіть і порубати на великі шматочки.
2. Додайте до горіхів 185 г пісочний, просіяне борошно і змішайте. Решта цукру для тесту змішайте з ванільним цукром. Білки збийте міксером до стійкої піни, після чого додайте цукор, постійно збиваючи масу до стійких піків.
3. Акуратно в кілька прийомів додайте цукрово-горіхову суміш до білків. Роз'ємні форми вистелити папером для випічки і рівномірно розподіліть в них тісто. Надішліть в розігріту до 150 градусів духовку на 2 годину.
4. Коржі злегка остудіть у формі при кімнатній температурі і потім вийміть з форми. Залиште коржі в папері для випічки на добу при кімнатній температурі. Яйце збийте вінчиком, додайте молоко, ванільний цукор і цукровий пісок.
5. Поставте масу на вогонь і при постійному помішуванні доведіть до загустіння. Перелийте в миску і остудіть крем. М'яке вершкове масло збийте протягом 2 хвилин. Не перериваючи збивання, додавайте по 1 столовій ложці сироп.
6. Відомства 200 грам крему і додайте до другої частини коньяк. В відкладену частина крему додайте какао і збийте міксером.
7. На корж викладіть 2/3 білого крему, накрийте другим коржем і змастити торт кремом з какао. Бока обсипте крихтою з країв коржів. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте торт білим кремом. Поставте в холодильник на 2-3 годину. Смачного!